Sos St. Vincent II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos St. Vincent II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

150 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ugotuj.

Krok 2

Pietruszkę i rzeżuchę posiekaj drobno.

Krok 3

Żółtka przetrzyj przez sito, a następnie połącz z majonezem, śmietaną, posiekaną rzeżuchą i natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos St. Vincent II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos St. Vincent II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos St. Vincent II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos St. Vincent II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos St. Vincent II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos St. Vincent II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos St. Vincent II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos St. Vincent II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej