
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
60 mililitrów
1 łyżeczka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek z solą utrzyj na gładką pastę.
Krok 2
Dodaj kmin, papryczki pimenton oraz chili i ucieraj do czasu, gdy składniki dokładnie się połączą.
Krok 3
Podczas ucierania cienką strugą wlewaj do masy oliwę tak, by na bieżąco się wchłaniała.
Krok 4
Dodaj łyżeczkę wody i octu. Do momentu podania trzymaj gotowy sos w temperaturze pokojowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej