Kanaryjski sos z czerwonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanaryjski sos z czerwonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

60 mililitrów

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek z solą utrzyj na gładką pastę.

Krok 2

Dodaj kmin, papryczki pimenton oraz chili i ucieraj do czasu, gdy składniki dokładnie się połączą.

Krok 3

Podczas ucierania cienką strugą wlewaj do masy oliwę tak, by na bieżąco się wchłaniała.

Krok 4

Dodaj łyżeczkę wody i octu. Do momentu podania trzymaj gotowy sos w temperaturze pokojowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej