Kanaryjski sos z czerwonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanaryjski sos z czerwonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

60 mililitrów

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek z solą utrzyj na gładką pastę.

Krok 2

Dodaj kmin, papryczki pimenton oraz chili i ucieraj do czasu, gdy składniki dokładnie się połączą.

Krok 3

Podczas ucierania cienką strugą wlewaj do masy oliwę tak, by na bieżąco się wchłaniała.

Krok 4

Dodaj łyżeczkę wody i octu. Do momentu podania trzymaj gotowy sos w temperaturze pokojowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pralinki z mascarpone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej