Kanaryjski sos z czerwonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanaryjski sos z czerwonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

60 mililitrów

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek z solą utrzyj na gładką pastę.

Krok 2

Dodaj kmin, papryczki pimenton oraz chili i ucieraj do czasu, gdy składniki dokładnie się połączą.

Krok 3

Podczas ucierania cienką strugą wlewaj do masy oliwę tak, by na bieżąco się wchłaniała.

Krok 4

Dodaj łyżeczkę wody i octu. Do momentu podania trzymaj gotowy sos w temperaturze pokojowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Meksykańskie wrapy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej