Kanaryjski sos z czerwonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanaryjski sos z czerwonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

60 mililitrów

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek z solą utrzyj na gładką pastę.

Krok 2

Dodaj kmin, papryczki pimenton oraz chili i ucieraj do czasu, gdy składniki dokładnie się połączą.

Krok 3

Podczas ucierania cienką strugą wlewaj do masy oliwę tak, by na bieżąco się wchłaniała.

Krok 4

Dodaj łyżeczkę wody i octu. Do momentu podania trzymaj gotowy sos w temperaturze pokojowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanaryjski sos z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej