
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
60 mililitrów
1 łyżeczka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek z solą utrzyj na gładką pastę.
Krok 2
Dodaj kmin, papryczki pimenton oraz chili i ucieraj do czasu, gdy składniki dokładnie się połączą.
Krok 3
Podczas ucierania cienką strugą wlewaj do masy oliwę tak, by na bieżąco się wchłaniała.
Krok 4
Dodaj łyżeczkę wody i octu. Do momentu podania trzymaj gotowy sos w temperaturze pokojowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej