Sos sardynkowy I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sardynkowy I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

30 gramów

null

40 gramów

1

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały i orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Sardynki rozdrobnij.

Krok 3

Następnie połącz z jogurtem, śmietaną i rozdrobnionymi sardynkami. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej