Sos sardynkowy I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sardynkowy I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

30 gramów

null

40 gramów

1

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały i orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Sardynki rozdrobnij.

Krok 3

Następnie połącz z jogurtem, śmietaną i rozdrobnionymi sardynkami. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bułgarski gulasz Gjuwecz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej