Grecki sos do ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecki sos do ryby

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

null

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki. czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. następnie dodaj marchewkę i pietruszkę.

Krok 3

Dodaj połowę soku pomidorowego, dopraw sokiem cytrynowym, pieprze, cukrem oraz Delikatem Knorr.

Krok 4

Dopraw wszystko solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej