Grecki sos do ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecki sos do ryby

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki. czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. następnie dodaj marchewkę i pietruszkę.

Krok 3

Dodaj połowę soku pomidorowego, dopraw sokiem cytrynowym, pieprze, cukrem oraz Delikatem Knorr.

Krok 4

Dopraw wszystko solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Konfitura z jabłek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej