
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
null
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę na talarki. czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. następnie dodaj marchewkę i pietruszkę.
Krok 3
Dodaj połowę soku pomidorowego, dopraw sokiem cytrynowym, pieprze, cukrem oraz Delikatem Knorr.
Krok 4
Dopraw wszystko solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej