Grecki sos do ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecki sos do ryby

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

null

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki. czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. następnie dodaj marchewkę i pietruszkę.

Krok 3

Dodaj połowę soku pomidorowego, dopraw sokiem cytrynowym, pieprze, cukrem oraz Delikatem Knorr.

Krok 4

Dopraw wszystko solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej