Grecki sos do ryby

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

91

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki. czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. następnie dodaj marchewkę i pietruszkę.

Krok 3

Dodaj połowę soku pomidorowego, dopraw sokiem cytrynowym, pieprze, cukrem oraz Delikatem Knorr.

Krok 4

Dopraw wszystko solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecki sos do ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej