
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
null
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę na talarki. czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. następnie dodaj marchewkę i pietruszkę.
Krok 3
Dodaj połowę soku pomidorowego, dopraw sokiem cytrynowym, pieprze, cukrem oraz Delikatem Knorr.
Krok 4
Dopraw wszystko solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej