
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Banany połącz z majonezem, chrzanem i ubitą śmietaną.
Krok 3
Dopraw cukrem, pieprzem, solą i sokiem cytrynowym. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej