
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
2 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce.
Krok 2
Jabłka połącz z majonezem, winem, chrzanem i startymi skórkami.
Krok 3
Dopraw sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej