Sos Hotel Europa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Hotel Europa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 łyżki

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka połącz z majonezem, winem, chrzanem i startymi skórkami.

Krok 3

Dopraw sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Karkówka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej