Sos Hotel Europa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Hotel Europa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 łyżki

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka połącz z majonezem, winem, chrzanem i startymi skórkami.

Krok 3

Dopraw sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Hotel Europa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidorowe risotto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej