
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
2 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce.
Krok 2
Jabłka połącz z majonezem, winem, chrzanem i startymi skórkami.
Krok 3
Dopraw sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej