Sos kaszubski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kaszubski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

5 sztuk

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jajko i szczypiorek posiekaj, a filety pokrój drobno.

Krok 3

Rzodkiewkę połącz z z majonezem, śmietaną, jajkiem, szczypiorkiem i filetami śledziowymi.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej