Sos kaszubski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kaszubski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

5 sztuk

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jajko i szczypiorek posiekaj, a filety pokrój drobno.

Krok 3

Rzodkiewkę połącz z z majonezem, śmietaną, jajkiem, szczypiorkiem i filetami śledziowymi.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kaszubski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej