Sos kaszubski

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce.

Krok 1

Jajko i szczypiorek posiekaj, a filety pokrój drobno.

Krok 1

Rzodkiewkę połącz z z majonezem, śmietaną, jajkiem, szczypiorkiem i filetami śledziowymi.

Krok 1

Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej