
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 łyżek
6 sztuk
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj drobno, utrzyj razem z jogurtem naturalnym i majonezem.
Krok 2
Zioła posiekaj i dodaj z ketchupem i musztardą do jogurtu. Dopraw do smaku i przełóż do sosjerki.
Krok 3
Sos czosnkowy udekoruj listkami świeżych ziół i odstaw na ok.30 minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























