
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 łyżek
6 sztuk
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj drobno, utrzyj razem z jogurtem naturalnym i majonezem.
Krok 2
Zioła posiekaj i dodaj z ketchupem i musztardą do jogurtu. Dopraw do smaku i przełóż do sosjerki.
Krok 3
Sos czosnkowy udekoruj listkami świeżych ziół i odstaw na ok.30 minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej