
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 łyżek
6 sztuk
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj drobno, utrzyj razem z jogurtem naturalnym i majonezem.
Krok 2
Zioła posiekaj i dodaj z ketchupem i musztardą do jogurtu. Dopraw do smaku i przełóż do sosjerki.
Krok 3
Sos czosnkowy udekoruj listkami świeżych ziół i odstaw na ok.30 minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej