Pikantne oliwki na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pikantne oliwki na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

250 gramów

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej oliwę z oliwek.

Krok 2

Czosnek oraz chili posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 3

Liście oregano grubo posiekaj i dodaj do oliwy. Podgrzej.

Krok 4

Dodaj oliwki. Chwilę duś na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej