Pikantne oliwki na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne oliwki na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

250 gramów

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej oliwę z oliwek.

Krok 2

Czosnek oraz chili posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 3

Liście oregano grubo posiekaj i dodaj do oliwy. Podgrzej.

Krok 4

Dodaj oliwki. Chwilę duś na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Stefanka serowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej