Składniki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
250 gramów
2 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej oliwę z oliwek.
Krok 2
Czosnek oraz chili posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 3
Liście oregano grubo posiekaj i dodaj do oliwy. Podgrzej.
Krok 4
Dodaj oliwki. Chwilę duś na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej