Pikantne oliwki na ciepło

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

250 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej oliwę z oliwek.

Krok 1

Czosnek oraz chili posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 1

Liście oregano grubo posiekaj i dodaj do oliwy. Podgrzej.

Krok 1

Dodaj oliwki. Chwilę duś na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka z lodami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej