Szynka z goździkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szynka z goździkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

4 łyżki

12 sztuk

4 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso naszpikuj goździkami i pokrojonym w słupki czosnkiem.

Krok 3

Piecz w temperaturze 200 stopni około 45 minut. Skrapiaj w trakcie pieczenia wodą i sosem z brytfanki.

Krok 4

Dżem podgrzej i przetrzyj. Wymieszaj z papryką. 10 minut przed końcem pieczenia posmaruj nim mięso. Szynkę posyp natką.

Krok 2

Natrzyj mięso Przyprawa do mięs Knorr i cukrem.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej