Szynka z goździkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z goździkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

4 łyżki

12 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

4 łyżki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso naszpikuj goździkami i pokrojonym w słupki czosnkiem.

Krok 3

Piecz w temperaturze 200 stopni około 45 minut. Skrapiaj w trakcie pieczenia wodą i sosem z brytfanki.

Krok 4

Dżem podgrzej i przetrzyj. Wymieszaj z papryką. 10 minut przed końcem pieczenia posmaruj nim mięso. Szynkę posyp natką.

Krok 2

Natrzyj mięso Przyprawa do mięs Knorr i cukrem.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej