Szynka z goździkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z goździkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

4 łyżki

12 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

4 łyżki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso naszpikuj goździkami i pokrojonym w słupki czosnkiem.

Krok 3

Piecz w temperaturze 200 stopni około 45 minut. Skrapiaj w trakcie pieczenia wodą i sosem z brytfanki.

Krok 4

Dżem podgrzej i przetrzyj. Wymieszaj z papryką. 10 minut przed końcem pieczenia posmaruj nim mięso. Szynkę posyp natką.

Krok 2

Natrzyj mięso Przyprawa do mięs Knorr i cukrem.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej