
Składniki
2 łyżeczki
4 łyżki
12 sztuk
4 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
4 łyżki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso naszpikuj goździkami i pokrojonym w słupki czosnkiem.
Krok 3
Piecz w temperaturze 200 stopni około 45 minut. Skrapiaj w trakcie pieczenia wodą i sosem z brytfanki.
Krok 4
Dżem podgrzej i przetrzyj. Wymieszaj z papryką. 10 minut przed końcem pieczenia posmaruj nim mięso. Szynkę posyp natką.
Krok 2
Natrzyj mięso Przyprawa do mięs Knorr i cukrem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej