Cytrynowe podudzia kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe podudzia kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie nacieramy ziołami prowansalskimi i przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach. Skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy do rękawa do pieczenia. Zawiązujemy.

Krok 2

Mięso pieczmy w 180 stopniach Celsjusza ok. 50-60 minut. Przed koniec pieczenia, tak po 45 minutach można rozciąć rękaw- skórka będzie chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej