Cytrynowe podudzia kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cytrynowe podudzia kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie nacieramy ziołami prowansalskimi i przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach. Skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy do rękawa do pieczenia. Zawiązujemy.

Krok 2

Mięso pieczmy w 180 stopniach Celsjusza ok. 50-60 minut. Przed koniec pieczenia, tak po 45 minutach można rozciąć rękaw- skórka będzie chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej