Cytrynowe podudzia kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe podudzia kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie nacieramy ziołami prowansalskimi i przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach. Skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy do rękawa do pieczenia. Zawiązujemy.

Krok 2

Mięso pieczmy w 180 stopniach Celsjusza ok. 50-60 minut. Przed koniec pieczenia, tak po 45 minutach można rozciąć rękaw- skórka będzie chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej