Cytrynowe podudzia kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

234

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie nacieramy ziołami prowansalskimi i przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach. Skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy do rękawa do pieczenia. Zawiązujemy.

Krok 2

Mięso pieczmy w 180 stopniach Celsjusza ok. 50-60 minut. Przed koniec pieczenia, tak po 45 minutach można rozciąć rękaw- skórka będzie chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej