
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek przygotowujemy warzywa. Wszystkie obieramy, ziemniaki kroimy na ćwiartki bądź półksiężyce. Resztę warzyw albo trzemy na tarce z dużymi oczkami, albo wykorzystujemy do tego maszynę. Ja robię to drugie i dziękuję, że ktoś mnie może wyręczyć:))
Krok 2
Wcześniej oczywiście rozmrażam rybę.Gdy już jest ryba rozmrożona to kładę kawałek na folię aluminiową i przyprawiam go solą i pieprzem. Następnie posypuję startymi warzywami i układam na warzywa ziemniaki.
Krok 3
Dodatkowo solę ziemniaki i dodaję na nie przyprawy do ziemniaków oraz trochę masła. Tak przygotowaną porcję zakrywam folią i odkładam do naczynia, które pójdzie do piekarnika. Z drugim kawałkiem robię to samo. Tak przygotowane paczuszki wkładam do piekarnika na ok. 1 godzinę w temperaturze ok. 190 stopni.Proponuję po około 45 minutach sprawdzić czy ziemniaki są już miękkie, bo tu tylko o nie najbardziej się rozchodzi. Rybka będzie bardzo szybko gotowa, podobnie jak cienko starte warzywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























