Ryba w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w warzywach

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

6

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek przygotowujemy warzywa. Wszystkie obieramy, ziemniaki kroimy na ćwiartki bądź półksiężyce. Resztę warzyw albo trzemy na tarce z dużymi oczkami, albo wykorzystujemy do tego maszynę. Ja robię to drugie i dziękuję, że ktoś mnie może wyręczyć:))

Krok 2

Wcześniej oczywiście rozmrażam rybę.Gdy już jest ryba rozmrożona to kładę kawałek na folię aluminiową i przyprawiam go solą i pieprzem. Następnie posypuję startymi warzywami i układam na warzywa ziemniaki.

Krok 3

Dodatkowo solę ziemniaki i dodaję na nie przyprawy do ziemniaków oraz trochę masła. Tak przygotowaną porcję zakrywam folią i odkładam do naczynia, które pójdzie do piekarnika. Z drugim kawałkiem robię to samo. Tak przygotowane paczuszki wkładam do piekarnika na ok. 1 godzinę w temperaturze ok. 190 stopni.Proponuję po około 45 minutach sprawdzić czy ziemniaki są już miękkie, bo tu tylko o nie najbardziej się rozchodzi. Rybka będzie bardzo szybko gotowa, podobnie jak cienko starte warzywa.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Dorota  Niewiem

    Dorota Niewiem , 09.04.2016

    Bardzo dziekuje za ten przepis.Pycha!!!! Polecam,latwo przyrzadzic i nie wymaga duzego angazu.Moja rada...pokroic surowa rybe w kawalki i wymieszac razem z warzywami,a na wierzch polozyc ziemniaczki i maselko(ale odrobine masla). :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich smakoszy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej