Ryba w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w warzywach

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

6

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek przygotowujemy warzywa. Wszystkie obieramy, ziemniaki kroimy na ćwiartki bądź półksiężyce. Resztę warzyw albo trzemy na tarce z dużymi oczkami, albo wykorzystujemy do tego maszynę. Ja robię to drugie i dziękuję, że ktoś mnie może wyręczyć:))

Krok 2

Wcześniej oczywiście rozmrażam rybę.Gdy już jest ryba rozmrożona to kładę kawałek na folię aluminiową i przyprawiam go solą i pieprzem. Następnie posypuję startymi warzywami i układam na warzywa ziemniaki.

Krok 3

Dodatkowo solę ziemniaki i dodaję na nie przyprawy do ziemniaków oraz trochę masła. Tak przygotowaną porcję zakrywam folią i odkładam do naczynia, które pójdzie do piekarnika. Z drugim kawałkiem robię to samo. Tak przygotowane paczuszki wkładam do piekarnika na ok. 1 godzinę w temperaturze ok. 190 stopni.Proponuję po około 45 minutach sprawdzić czy ziemniaki są już miękkie, bo tu tylko o nie najbardziej się rozchodzi. Rybka będzie bardzo szybko gotowa, podobnie jak cienko starte warzywa.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Dorota  Niewiem

    Dorota Niewiem , 09.04.2016

    Bardzo dziekuje za ten przepis.Pycha!!!! Polecam,latwo przyrzadzic i nie wymaga duzego angazu.Moja rada...pokroic surowa rybe w kawalki i wymieszac razem z warzywami,a na wierzch polozyc ziemniaczki i maselko(ale odrobine masla). :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich smakoszy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej