Ryba w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w warzywach

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

6

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek przygotowujemy warzywa. Wszystkie obieramy, ziemniaki kroimy na ćwiartki bądź półksiężyce. Resztę warzyw albo trzemy na tarce z dużymi oczkami, albo wykorzystujemy do tego maszynę. Ja robię to drugie i dziękuję, że ktoś mnie może wyręczyć:))

Krok 2

Wcześniej oczywiście rozmrażam rybę.Gdy już jest ryba rozmrożona to kładę kawałek na folię aluminiową i przyprawiam go solą i pieprzem. Następnie posypuję startymi warzywami i układam na warzywa ziemniaki.

Krok 3

Dodatkowo solę ziemniaki i dodaję na nie przyprawy do ziemniaków oraz trochę masła. Tak przygotowaną porcję zakrywam folią i odkładam do naczynia, które pójdzie do piekarnika. Z drugim kawałkiem robię to samo. Tak przygotowane paczuszki wkładam do piekarnika na ok. 1 godzinę w temperaturze ok. 190 stopni.Proponuję po około 45 minutach sprawdzić czy ziemniaki są już miękkie, bo tu tylko o nie najbardziej się rozchodzi. Rybka będzie bardzo szybko gotowa, podobnie jak cienko starte warzywa.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Dorota  Niewiem

    Dorota Niewiem , 09.04.2016

    Bardzo dziekuje za ten przepis.Pycha!!!! Polecam,latwo przyrzadzic i nie wymaga duzego angazu.Moja rada...pokroic surowa rybe w kawalki i wymieszac razem z warzywami,a na wierzch polozyc ziemniaczki i maselko(ale odrobine masla). :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich smakoszy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej