
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek przygotowujemy warzywa. Wszystkie obieramy, ziemniaki kroimy na ćwiartki bądź półksiężyce. Resztę warzyw albo trzemy na tarce z dużymi oczkami, albo wykorzystujemy do tego maszynę. Ja robię to drugie i dziękuję, że ktoś mnie może wyręczyć:))
Krok 2
Wcześniej oczywiście rozmrażam rybę.Gdy już jest ryba rozmrożona to kładę kawałek na folię aluminiową i przyprawiam go solą i pieprzem. Następnie posypuję startymi warzywami i układam na warzywa ziemniaki.
Krok 3
Dodatkowo solę ziemniaki i dodaję na nie przyprawy do ziemniaków oraz trochę masła. Tak przygotowaną porcję zakrywam folią i odkładam do naczynia, które pójdzie do piekarnika. Z drugim kawałkiem robię to samo. Tak przygotowane paczuszki wkładam do piekarnika na ok. 1 godzinę w temperaturze ok. 190 stopni.Proponuję po około 45 minutach sprawdzić czy ziemniaki są już miękkie, bo tu tylko o nie najbardziej się rozchodzi. Rybka będzie bardzo szybko gotowa, podobnie jak cienko starte warzywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej