Śledź w pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w pesto

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżeczki

1 łyżeczka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej przegotowanej wodzie około 30 min, następnie płaty lekko osuszamy i kroimy w centymetrowe dzwonki.

Krok 2

Śledzia łączymy z pesto, oliwą z oliwek i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ozdabiamy połówkami małych ogórków kiszonych. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej