Śledź w pesto

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżeczki

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej przegotowanej wodzie około 30 min, następnie płaty lekko osuszamy i kroimy w centymetrowe dzwonki.

Krok 2

Śledzia łączymy z pesto, oliwą z oliwek i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ozdabiamy połówkami małych ogórków kiszonych. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej