
Składniki
6 sztuk
2 łyżeczki
1 łyżeczka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie moczymy w zimnej przegotowanej wodzie około 30 min, następnie płaty lekko osuszamy i kroimy w centymetrowe dzwonki.
Krok 2
Śledzia łączymy z pesto, oliwą z oliwek i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ozdabiamy połówkami małych ogórków kiszonych. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej