Śledź w pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w pesto

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżeczki

1 łyżeczka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej przegotowanej wodzie około 30 min, następnie płaty lekko osuszamy i kroimy w centymetrowe dzwonki.

Krok 2

Śledzia łączymy z pesto, oliwą z oliwek i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ozdabiamy połówkami małych ogórków kiszonych. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej