Śledź w pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w pesto

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżeczki

1 łyżeczka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej przegotowanej wodzie około 30 min, następnie płaty lekko osuszamy i kroimy w centymetrowe dzwonki.

Krok 2

Śledzia łączymy z pesto, oliwą z oliwek i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ozdabiamy połówkami małych ogórków kiszonych. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej