Śledzie z wiśniami - w cherry: w zalewie wiśniowej | Przepisy.pl pixel

Śledź w zalewie wiśniowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
125 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Solone, obrane śledzie ułóż w misce i posyp drobno posiekaną cebulą.

Śledź w zalewie wiśniowej - Krok 1

Krok 2

Na pół godziny przed podaniem zalej śledzie kwaśno-słodką zalewą z soku wiśniowego rozcieńczonego wodą.

Śledź w zalewie wiśniowej - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej