Śledzie z wiśniami - w cherry: w zalewie wiśniowej | Przepisy.pl pixel

Śledź w zalewie wiśniowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
125 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Solone, obrane śledzie ułóż w misce i posyp drobno posiekaną cebulą.

Śledź w zalewie wiśniowej - Krok 1

Krok 2

Na pół godziny przed podaniem zalej śledzie kwaśno-słodką zalewą z soku wiśniowego rozcieńczonego wodą.

Śledź w zalewie wiśniowej - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej