Śledzie z wiśniami - w cherry: w zalewie wiśniowej | Przepisy.pl pixel

Śledź w zalewie wiśniowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
125 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Solone, obrane śledzie ułóż w misce i posyp drobno posiekaną cebulą.

Śledź w zalewie wiśniowej - Krok 1

Krok 2

Na pół godziny przed podaniem zalej śledzie kwaśno-słodką zalewą z soku wiśniowego rozcieńczonego wodą.

Śledź w zalewie wiśniowej - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w zalewie wiśniowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej