
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Solone, obrane śledzie ułóż w misce i posyp drobno posiekaną cebulą.

Krok 2
Na pół godziny przed podaniem zalej śledzie kwaśno-słodką zalewą z soku wiśniowego rozcieńczonego wodą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej