
Składniki
0.5 sztuki
0.5 kilograma
0.5 litra
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj ½ litra wody z octem, liściem laurowym i zielem angielskim. Namocz w zalewie śledzie przez 30 minut.
Krok 2
Rozpuść pół kostki rosołowej Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w szklance wrzątku. Pokrój cebulę i zalej ją wywarem. Dodaj majeranek , pieprz oraz sól.
Krok 3
Duś do momentu, gdy cebula będzie miękka. Dopraw cukrem i solą (jeśli uważasz, że jest to konieczne). Jeśli zachodzi taka potrzeba, dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Nałóż farsz na śledzie, po czym zroluj je i zepnij. Wlej do reszty sosu cebulowego trochę zalewy.
Krok 5
Ułóż roladki w naczyniu, polej sosem cebulowym i odstaw na parę godzin do lodówki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Filety śledziowe po kaszubsku
Filety śledziowe po kaszubsku to jeden z najpopularniejszych sposobów serwowania tej ryby. Do ich przygotowania potrzebujesz dobrych śledzi typu matias. Przy zakupie koniecznie zwróć szczególną uwagę na to, jak wyglądają. Staraj się wybierać sztuki najdorodniejsze i najbardziej tłuste, ich mięso powinno mieć jednolity kolor. Śledzie zyskują doskonały smak za sprawą sosu cebulowego, który przyrządzany jest na bazie bulionu, pietruszki oraz lubczyku. Dodaj także koncentrat pomidorowy, który nada całości lekko kwaskowatego posmaku oraz pomarańczowego koloru. Cebulę ostrożnie nakładaj na śledzie i ostrożnie zwijaj je w roladki, dość ciasno, by cebula dobrze się trzymała. Ułóż je na talerzu, polej resztą sosu cebulowego i zalewy, a na końcu włóż do lodówki na kilka godzin, by danie dobrze się schłodziło. Przepis na smaczne filety śledziowe po kaszubsku przyda Ci się nie tylko w czasie świąt Bożego Narodzenia. Jako dodatek do niego wykorzystaj świeże pieczywo. Udekoruj natką pietruszki lub czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Szukasz sposobu na rybne koreczki? Wybierz śledzie po kaszubsku!