Jak panierować kurczaka? Jak panierować filety, a jak udka?

Zastanawiacie się, jak panierować kurczaka, żeby panierka była chrupiąca, a mięso soczyste? Do przygotowania panierki wystarczą zaledwie 3 składniki. Dowiedzcie się, jak panierować poszczególne partie mięsa.

Jak panierować kurczaka?

Sprawdźcie, jak panierować filety z kurczaka. Mięso najlepiej panierować w mące, bułce tartej i jajku, przy czym kolejność zastosowania poszczególnych składników nie jest przypadkowa. Rozbite i doprawione filety z kurczaka należy obsypać sowicie mąką, zanurzyć w rozbełtanym i doprawionym jajku, a następnie obtoczyć dokładnie w drobno zmielonej bułce tartej. Tak przygotowane kawałki kurczaka powinny trafić na rozgrzany tłuszcz, na którym będą się smażyły po kilka minut z każdej strony.

Jak panierować pierś z kurczaka bez mąki? Jeśli planujecie panierowanie kotletów jedynie w bułce i jajku, należy je na początek obsypać bułką, później zanurzyć w jajku, a następnie ponownie obtoczyć w bułce. Podwójnie panierowane kotlety smażą się szybciej i od razu na złoty kolor, ale trzeba z nimi uważać, bo taka panierka może się szybciej przypalić. Filety z kurczaka należy też wykładać na mocno rozgrzany tłuszcz – zbyt chłodny będzie się mocno wchłaniał w panierkę.

Jak panierować pierś z kurczaka na grilla?

Ciekawi was, jak panierować kotlety z kurczaka, żeby smakowały niczym w najlepszej restauracji? Sekretem jest odpowiednia jakość składników i umiejętne przyprawienie mięsa oraz jajek wykorzystanych do panierowania, ale też prawidłowa technika przygotowania. Jak panierować udka z kurczaka na grilla? Panierkę możecie przygotować z sosu sojowego, czosnku i zmielonych płatków kukurydzianych.