Ciasta z kremem | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Ciasta z kremem

26 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (26)

Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1166

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto kanapka, którą z powodzeniem podacie w porze deseru. Słodkie ciasto mleczna kanapka o efektow...
Pani Walewska (Pychotka)
ratingratingratingratingrating

1357

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
180 min.
Oto sprawdzony przepis na ciasto Pani Walewska, który każdy miłośnik słodkości powinien mieć w sw...
Budyniowiec
ratingratingratingratingrating

1251

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Budyń to pomysł na prosty, szybki i smaczny deser. Macie trochę więcej czasu i ochotę na nieco ba...
Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
ratingratingratingratingrating

934

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Przepisu na kruche ciasto z budyniową pianką i owocami nie może zabraknąć w deserowym repertuarze...
Kopiec kreta na blachę
ratingratingratingratingrating

941

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zmora wszystkich ogrodników. Co innego dla kucharzy! Efektowny kopiec kreta to ciasto, którego de...
Ciasto Fale Dunaju z wiśniami
ratingratingratingratingrating

492

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Oto deser, który mocno działa na wyobraźnię. Dwukolorowy, z charakterystycznymi falami jest ciast...
Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

518

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Chałwa jako samodzielna przekąska poróżnia smakoszów. Część z nich może zajadać się nią bez końca...
Wuzetka (ciasto WZ)
ratingratingratingratingrating

456

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ponadczasowy deser. Ciasto WZ z ciemnym, kakaowym biszkoptem i bitą śmietaną, które miało stać si...
Ciasto Cappuccino
ratingratingratingratingrating

442

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Kawowy deser najczęściej kojarzymy z włoskim tiramisu, które również w Polsce zyskało ogromną gru...
Fale Dunaju
ratingratingratingratingrating

264

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
50 min.
Nie bez przyczyny ciasto, które chcemy wam dziś zaproponować, nazwano falami Dunaju. Wpływa na to...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

237

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

244

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

305

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Tiramisu
ratingratingratingratingrating

172

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tiramisu, czyli klasyka włoskich deserów, może zagościć również na twoim stole. Wbrew pozorom prz...
Snikers
ratingratingratingratingrating

115

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nazwa kojarzy się ze znanym batonem, lecz Snickers jako domowe ciasto smakuje jeszcze lepiej. Wzb...
Bajaderka
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli nie przepadacie za pieczeniem ciast, a macie ochotę na domowe słodkości, wypróbujcie przepi...
Krówka
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Smaku cukierków – krówek nikomu nie trzeba specjalnie przedstawiać. Chrupiąca otoczka, a w środku...
Ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Efektowne ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym bez pieczenia i długiego wyrabiania lub u...
Ciasto Stefanka
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Ciasto Stefanka to pyszny deser o miodowym smaku, który najlepiej smakuje po 2-3 dniach od jego z...
Murzynek z kremem
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przejdźcie na słodką stronę mocy. Przepis na murzynka z kremem powinien znaleźć się w każdej kuch...
Ciasto Dzień Kobiet
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Ciasto Dzień Kobiet to propozycja nie tylko na to wyjątkowe święto! Doskonale sprawdzi się podcza...
"Marcinek"
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Marcinek, czyli wypiek o niezwykle sympatycznej nazwie, jest pierwszorzędnym dodatkiem do popołud...
Sernik z rosą
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
85 min.
Szukasz przepisu na pyszne ciasto sernik, które sprawdzi się zarówno podczas wyjątkowych uroczyst...
Budyniowe ciasto z kruszonką
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Powszechnie dostępne składniki pozwolą wyczarować niezrównany deser – budyniowe ciasta z kruszonk...
Tarta z kremem jaglanym i owocami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kruche ciasto, którego podstawą są migdały, perfekcyjnie współgra z delikatnym, jaglanym kremem...

Ciekawostki i porady

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z krememCiasta z kremem

To właśnie kremy często nadają ciastom wyrazisty smak oraz efektowny wygląd. Mogą być  przygotowywane na bazie owoców, śmietany, serów czy bakalii, z dodatkiem aromatycznych przypraw (wanilia, cynamon, goździki czy imbir), galaretki, jak również kawałków czekolady lub herbatników. Bazą do kremów może być śmietana, mleko, jogurty, twarożki, jajka i margaryna. Dodaje się do nich też świeże owoce – najpopularniejsze są truskawki, maliny, jagody, banany, pomarańcze i jabłka. Często stosowanymi składnikami kremów do ciast są owoce kandyzowane lub suszone, a wśród nich morele, brzoskwinie, mango, banany, rodzynki, śliwki czy skórka z pomarańczy lub cytryny. Można je podgrzewać z cukrem, przysmażać lub rozdrabniać mikserem. Mrożone również świetnie się sprawdzają –  wystarczy je jedynie rozmrozić i zagotować z dodatkiem cukru albo miodu, a następnie wystudzić i dodać do kremu. Przydatne będą różnego rodzaju dżemy i konfitury. Do mas dodawaj orzechy włoskie, laskowe, orzechy nerkowca, migdały, wiórki kokosowe czy daktyle. Wzbogacisz je też galaretkami, zamieniając krem w puszystą piankę przypominającą ptasie mleczko. Można do niej dołączyć kawałki kolorowej galaretki, tworząc w ten sposób apetyczne i efektowne połączenie. Biszkopt, który przekładamy kremem, warto wcześniej nasączyć naparem z kawy lub rumu. Warto pamiętać, że masy do ciast stanowią ważny element dekoracyjny. Odpowiednio je zagęszczając lub dodając nieco galaretki, można zatem, przy użyciu rękawa cukierniczego, stworzyć różnego rodzaju wzory i dekoracje. W połączeniu ze świeżymi owocami, kolorowymi posypkami, różnorodnymi bakaliami i ozdobami z cukru stworzą naprawdę efektowny deser na urodziny, rodzinną uroczystość lub przyjęcie dla przyjaciół. Zobacz, jak wiele rodzajów ciast z kremem da się przygotować. Mamy dla Ciebie wiele sprawdzonych przepisów. Ciasto czekoladowe z musem cytrynowym, karpatka z owocami, budyniowiec, miodownik z kremem z kaszy manny czy ciasto zielone jak Shrek? Który z nich przygotujesz na najbliższą okazję?