Przepisy na Ciasta z kremem

75 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (75)

Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1159

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto kanapka, którą z powodzeniem podacie w porze deseru. Słodkie ciasto mleczna kanapka o efektow...
Pani Walewska (Pychotka)
ratingratingratingratingrating

1347

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pani Walewska, nazywana także pychotką, to popularny wypiek o kruchym cieście przekładanym masą b...
Budyniowiec
ratingratingratingratingrating

1246

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Budyń to pomysł na prosty, szybki i smaczny deser. Macie trochę więcej czasu i ochotę na nieco ba...
Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
ratingratingratingratingrating

926

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Przepisu na kruche ciasto z budyniową pianką i owocami nie może zabraknąć w deserowym repertuarze...
Kopiec kreta na blachę
ratingratingratingratingrating

932

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zmora wszystkich ogrodników. Co innego dla kucharzy! Efektowny kopiec kreta to ciasto, którego de...
Ciasto Fale Dunaju z wiśniami
ratingratingratingratingrating

490

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Oto deser, który mocno działa na wyobraźnię. Dwukolorowy, z charakterystycznymi falami jest ciast...
Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

517

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Chałwa jako samodzielna przekąska poróżnia smakoszów. Część z nich może zajadać się nią bez końca...
Wuzetka (ciasto WZ)
ratingratingratingratingrating

453

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ponadczasowy deser. Ciasto WZ z ciemnym, kakaowym biszkoptem i bitą śmietaną, które miało stać si...
Ciasto Cappuccino
ratingratingratingratingrating

437

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Kawowy deser najczęściej kojarzymy z włoskim tiramisu, które również w Polsce zyskało ogromną gru...
Fale Dunaju
ratingratingratingratingrating

263

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
50 min.
Nie bez przyczyny ciasto, które chcemy wam dziś zaproponować, nazwano falami Dunaju. Wpływa na to...
Ciasto zielone jak Shrek
ratingratingratingratingrating

234

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Shrek to nie tylko imię bohatera hitowego filmu animowanego, lecz także nazwa ciasta, które przyp...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

236

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

238

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

249

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rolada bananowa – efektowny i smaczny słodki wypiek, którego przygotowanie jest o wiele łatwiejsz...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

304

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Migdałowiec z winogronami
ratingratingratingratingrating

231

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
125 min.
Ciasta owocowe piecze się głównie latem, są jednak takie przepisy, z których możesz skorzystać be...
Pijany kokos
ratingratingratingratingrating

274

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tiramisu
ratingratingratingratingrating

166

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tiramisu, czyli klasyka włoskich deserów, może zagościć również na twoim stole. Wbrew pozorom prz...
Tort z wisienką
ratingratingratingratingrating

116

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Szukasz inspiracji na tort urodzinowy? Torcik z wisienką to propozycja właśnie dla Ciebie. Przygo...
Snikers
ratingratingratingratingrating

104

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nazwa kojarzy się ze znanym batonem, lecz Snickers jako domowe ciasto smakuje jeszcze lepiej. Wzb...
Różowy placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Różowy placek z galaretką to idealny pomysł na deser, imieniny, spotkanie z przyjaciółmi lub wizy...
Bajaderka
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli nie przepadacie za pieczeniem ciast, a macie ochotę na domowe słodkości, wypróbujcie przepi...
Krówka
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Smaku cukierków – krówek nikomu nie trzeba specjalnie przedstawiać. Chrupiąca otoczka, a w środku...
Ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Efektowne ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym bez pieczenia i długiego wyrabiania lub u...
Ciasto Stefanka
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Ciasto Stefanka to pyszny deser o miodowym smaku, który najlepiej smakuje po 2-3 dniach od jego z...
Murzynek z kremem
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przejdźcie na słodką stronę mocy. Przepis na murzynka z kremem powinien znaleźć się w każdej kuch...
Ciasto Dzień Kobiet
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Ciasto Dzień Kobiet to propozycja nie tylko na to wyjątkowe święto! Doskonale sprawdzi się podcza...
"Marcinek"
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Marcinek, czyli wypiek o niezwykle sympatycznej nazwie, jest pierwszorzędnym dodatkiem do popołud...
Sernik z rosą
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
85 min.
Szukasz przepisu na pyszne ciasto sernik, które sprawdzi się zarówno podczas wyjątkowych uroczyst...
Budyniowe ciasto z kruszonką
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Powszechnie dostępne składniki pozwolą wyczarować niezrównany deser – budyniowe ciasta z kruszonk...
Tarta z kremem jaglanym i owocami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kruche ciasto, którego podstawą są migdały, perfekcyjnie współgra z delikatnym, jaglanym kremem...
Ciasto kawowe z bezami
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z krememCiasta z kremem

To właśnie kremy często nadają ciastom wyrazisty smak oraz efektowny wygląd. Mogą być  przygotowywane na bazie owoców, śmietany, serów czy bakalii, z dodatkiem aromatycznych przypraw (wanilia, cynamon, goździki czy imbir), galaretki, jak również kawałków czekolady lub herbatników. Bazą do kremów może być śmietana, mleko, jogurty, twarożki, jajka i margaryna. Dodaje się do nich też świeże owoce – najpopularniejsze są truskawki, maliny, jagody, banany, pomarańcze i jabłka. Często stosowanymi składnikami kremów do ciast są owoce kandyzowane lub suszone, a wśród nich morele, brzoskwinie, mango, banany, rodzynki, śliwki czy skórka z pomarańczy lub cytryny. Można je podgrzewać z cukrem, przysmażać lub rozdrabniać mikserem. Mrożone również świetnie się sprawdzają –  wystarczy je jedynie rozmrozić i zagotować z dodatkiem cukru albo miodu, a następnie wystudzić i dodać do kremu. Przydatne będą różnego rodzaju dżemy i konfitury. Do mas dodawaj orzechy włoskie, laskowe, orzechy nerkowca, migdały, wiórki kokosowe czy daktyle. Wzbogacisz je też galaretkami, zamieniając krem w puszystą piankę przypominającą ptasie mleczko. Można do niej dołączyć kawałki kolorowej galaretki, tworząc w ten sposób apetyczne i efektowne połączenie. Biszkopt, który przekładamy kremem, warto wcześniej nasączyć naparem z kawy lub rumu. Warto pamiętać, że masy do ciast stanowią ważny element dekoracyjny. Odpowiednio je zagęszczając lub dodając nieco galaretki, można zatem, przy użyciu rękawa cukierniczego, stworzyć różnego rodzaju wzory i dekoracje. W połączeniu ze świeżymi owocami, kolorowymi posypkami, różnorodnymi bakaliami i ozdobami z cukru stworzą naprawdę efektowny deser na urodziny, rodzinną uroczystość lub przyjęcie dla przyjaciół. Zobacz, jak wiele rodzajów ciast z kremem da się przygotować. Mamy dla Ciebie wiele sprawdzonych przepisów. Ciasto czekoladowe z musem cytrynowym, karpatka z owocami, budyniowiec, miodownik z kremem z kaszy manny czy ciasto zielone jak Shrek? Który z nich przygotujesz na najbliższą okazję?