Ciasta z kremem – przepisy na kremowe lub z masą | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Ciasta z kremem

28 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (28)

kaszottokaszotto
Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1195

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto kanapka, którą z powodzeniem podacie w porze deseru. Słodkie ciasto mleczna kanapka „Milky Wa...
Pani Walewska (Pychotka)
ratingratingratingratingrating

1420

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
180 min.
Oto sprawdzony przepis na ciasto Pani Walewska, który każdy miłośnik słodkości powinien mieć w sw...
Budyniowiec
ratingratingratingratingrating

1270

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Budyń to pomysł na prosty, szybki i smaczny deser. Macie trochę więcej czasu i ochotę na nieco ba...
Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
ratingratingratingratingrating

978

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Przepisu na kruche ciasto z budyniową pianką i owocami nie może zabraknąć w deserowym repertuarze...
Kopiec kreta na blachę
ratingratingratingratingrating

978

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz przepisu na pyszny deser? Wypróbuj placek kopiec kreta i oddaj się rozkoszy, jaką niesie...
Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

528

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Chałwa jako samodzielna przekąska poróżnia smakoszów. Część z nich może zajadać się nią bez końca...
Wuzetka (ciasto WZ)
ratingratingratingratingrating

476

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ciasto wuzetka to ponadczasowy deser, który większość z nas zna doskonale. Ciasto WZ z ciemnym, k...
Ciasto Cappuccino
ratingratingratingratingrating

472

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Kawowy deser najczęściej kojarzymy z włoskim tiramisu, które również w Polsce zyskało ogromną gru...
Fale Dunaju
ratingratingratingratingrating

268

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
50 min.
Nie bez przyczyny ciasto, które chcemy wam dziś zaproponować, nazwano falami Dunaju. Wpływa na to...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

256

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

295

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Miłośnicy kokosowych smaków – łączmy się! I dzielmy się z bliskimi tym delikatnym smakiem, który...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

262

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Śmietankowy krem, drobne kawałki gorzkiej czekolady i słodkie banany to kombinacja, która w porze...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

322

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Pijany kokos
ratingratingratingratingrating

284

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sam zapach wiórków kokosowych potrafi wprawić kucharzy w dobry humor. Tym razem wykorzystasz je w...
Tiramisu
ratingratingratingratingrating

198

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tiramisu, czyli klasyka włoskich deserów, może zagościć również na waszym stole. Wbrew pozorom pr...
Snikers
ratingratingratingratingrating

130

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Snickers – ciasto, które rozpływa się w ustach Ciasto Snickers kojarzy się ze znanym batonem i f...
Krówka
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Smaku cukierków – krówek nikomu nie trzeba specjalnie przedstawiać. Chrupiąca otoczka, a w środku...
Ciasto kawowe z bezami
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Proste ucierane ciasta, keksy czy desery bez pieczenia to pomysły na nieskomplikowane i szybkie w...
Ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym
ratingratingratingratingrating

144

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Efektowne ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym bez pieczenia i długiego wyrabiania lub u...
Ciasto Stefanka
ratingratingratingratingrating

74

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Ciasto Stefanka to pyszny deser o miodowym smaku, który najlepiej smakuje po 2-3 dniach od jego z...
Murzynek z kremem
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przejdźcie na słodką stronę mocy. Przepis na murzynka z kremem powinien znaleźć się w każdej kuch...
Ciasto Dzień Kobiet
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Ciasto Dzień Kobiet to propozycja nie tylko na to wyjątkowe święto! Doskonale sprawdzi się podcza...
"Marcinek"
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Marcinek, czyli wypiek o niezwykle sympatycznej nazwie, jest pierwszorzędnym dodatkiem do popołud...
Budyniowe ciasto z kruszonką
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Powszechnie dostępne składniki pozwolą wyczarować niezrównany deser – budyniowe ciasta z kruszonk...
Chatka puchatka
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sympatyczna nazwa tego deseru może wskazywać na to, że idealnie pasuje do menu na kinderbale. Mim...
Tarta z kremem jaglanym i owocami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kruche ciasto, którego podstawą są migdały, perfekcyjnie współgra z delikatnym, jaglanym kremem...
Napoleonka
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.

Ciekawostki i porady

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z krememCiasta z kremem

Mamy dla was wiele sprawdzonych przepisów na ciasta z kremem. Ciasto czekoladowe z musem cytrynowym, karpatka z owocami, budyniowiec, miodownik z kremem z kaszy manny czy ciasto zielone jak Shrek? Który z nich przygotujecie na najbliższą okazję?

Dla kogo?

Ciasta z kremem to doskonały wybór dla wszystkich, którzy kochają wilgotne i delikatne przekąski do kawy lub herbaty. To właśnie kremy często nadają ciastom wyrazisty smak oraz efektowny wygląd. Mogą być przygotowywane na bazie owoców, śmietany, serów czy bakalii, z dodatkiem aromatycznych przypraw (wanilia, cynamon, goździki czy imbir), galaretki, jak również kawałków czekolady lub herbatników.

Na jaką okazję?

Pamiętajcie, że masy do ciast stanowią ważny element dekoracyjny. Odpowiednio je zagęszczając lub dodając nieco galaretki, można zatem, przy użyciu rękawa cukierniczego, stworzyć różnego rodzaju wzory i dekoracje. W połączeniu ze świeżymi owocami, kolorowymi posypkami, różnorodnymi bakaliami i ozdobami z cukru stworzą naprawdę efektowny deser na urodziny, rodzinną uroczystość lub przyjęcie dla przyjaciół.

Czy wiesz, że?

Biszkopt, który przekładacie kremem, warto wcześniej nasączyć naparem z kawy lub rumu. Bazą do kremów może być śmietana, mleko, jogurty, twarożki, jajka i margaryna. Dodaje się do nich też świeże owoce – najpopularniejsze są truskawki, maliny, jagody, banany, pomarańcze i jabłka. Często stosowanymi składnikami kremów do ciast są owoce kandyzowane lub suszone, a wśród nich morele, brzoskwinie, mango, banany, rodzynki, śliwki czy skórka z pomarańczy lub cytryny. Można je podgrzewać z cukrem, przysmażać lub rozdrabniać mikserem.

Dla urozmaicenia:

Mrożone owoce również świetnie się sprawdzają jako dodatek do najsmaczniejszych ciast z kremem. Wystarczy je jedynie rozmrozić i zagotować z dodatkiem cukru albo miodu, a następnie wystudzić i dodać do kremu. Przydatne będą różnego rodzaju dżemy i konfitury. Do ciast z kremem możecie dodawać również orzechy włoskie, laskowe, orzechy nerkowca, migdały, wiórki kokosowe czy daktyle. Wzbogacicie je też galaretkami, zamieniając krem w puszystą piankę przypominającą ptasie mleczko. Można do niej dołączyć kawałki kolorowej galaretki, tworząc w ten sposób apetyczne i efektowne połączenie. Zobaczcie, jak wiele rodzajów ciast z kremem da się przygotować.