Ciasta z kremem | Przepisy.pl

Przepisy na Ciasta z kremem

61 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (61)

Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1163

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto kanapka, którą z powodzeniem podacie w porze deseru. Słodkie ciasto mleczna kanapka o efektow...
Pani Walewska (Pychotka)
ratingratingratingratingrating

1350

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
180 min.
Oto sprawdzony przepis na ciasto Pani Walewska, który każdy miłośnik słodkości powinien mieć w sw...
Budyniowiec
ratingratingratingratingrating

1247

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Budyń to pomysł na prosty, szybki i smaczny deser. Macie trochę więcej czasu i ochotę na nieco ba...
Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
ratingratingratingratingrating

931

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Przepisu na kruche ciasto z budyniową pianką i owocami nie może zabraknąć w deserowym repertuarze...
Kopiec kreta na blachę
ratingratingratingratingrating

936

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zmora wszystkich ogrodników. Co innego dla kucharzy! Efektowny kopiec kreta to ciasto, którego de...
Ciasto Fale Dunaju z wiśniami
ratingratingratingratingrating

490

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Oto deser, który mocno działa na wyobraźnię. Dwukolorowy, z charakterystycznymi falami jest ciast...
Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

517

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Chałwa jako samodzielna przekąska poróżnia smakoszów. Część z nich może zajadać się nią bez końca...
Wuzetka (ciasto WZ)
ratingratingratingratingrating

454

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ponadczasowy deser. Ciasto WZ z ciemnym, kakaowym biszkoptem i bitą śmietaną, które miało stać si...
Ciasto Cappuccino
ratingratingratingratingrating

439

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Kawowy deser najczęściej kojarzymy z włoskim tiramisu, które również w Polsce zyskało ogromną gru...
Fale Dunaju
ratingratingratingratingrating

263

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
50 min.
Nie bez przyczyny ciasto, które chcemy wam dziś zaproponować, nazwano falami Dunaju. Wpływa na to...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

236

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

239

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

304

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Tiramisu
ratingratingratingratingrating

169

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tiramisu, czyli klasyka włoskich deserów, może zagościć również na twoim stole. Wbrew pozorom prz...
Snikers
ratingratingratingratingrating

110

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nazwa kojarzy się ze znanym batonem, lecz Snickers jako domowe ciasto smakuje jeszcze lepiej. Wzb...
Bajaderka
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli nie przepadacie za pieczeniem ciast, a macie ochotę na domowe słodkości, wypróbujcie przepi...
Krówka
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Smaku cukierków – krówek nikomu nie trzeba specjalnie przedstawiać. Chrupiąca otoczka, a w środku...
Ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Efektowne ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym bez pieczenia i długiego wyrabiania lub u...
Ciasto Stefanka
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Ciasto Stefanka to pyszny deser o miodowym smaku, który najlepiej smakuje po 2-3 dniach od jego z...
Murzynek z kremem
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przejdźcie na słodką stronę mocy. Przepis na murzynka z kremem powinien znaleźć się w każdej kuch...
Ciasto Dzień Kobiet
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Ciasto Dzień Kobiet to propozycja nie tylko na to wyjątkowe święto! Doskonale sprawdzi się podcza...
"Marcinek"
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Marcinek, czyli wypiek o niezwykle sympatycznej nazwie, jest pierwszorzędnym dodatkiem do popołud...
Sernik z rosą
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
85 min.
Szukasz przepisu na pyszne ciasto sernik, które sprawdzi się zarówno podczas wyjątkowych uroczyst...
Budyniowe ciasto z kruszonką
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Powszechnie dostępne składniki pozwolą wyczarować niezrównany deser – budyniowe ciasta z kruszonk...
Tarta z kremem jaglanym i owocami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kruche ciasto, którego podstawą są migdały, perfekcyjnie współgra z delikatnym, jaglanym kremem...
Ciasto miodowe z masą grysikową
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Grysik może nie brzmieć jak szczególnie finezyjny produkt. W pierwszej chwili kojarzy się z neutr...
paznokieć
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pleśniak z agrestem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przepis na ciasto pleśniak z agrestem można znaleźć jeszcze w starych książkach kucharskich i bab...
Domek
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciasto trzy kolory
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Zielony Shrek
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z krememCiasta z kremem

To właśnie kremy często nadają ciastom wyrazisty smak oraz efektowny wygląd. Mogą być  przygotowywane na bazie owoców, śmietany, serów czy bakalii, z dodatkiem aromatycznych przypraw (wanilia, cynamon, goździki czy imbir), galaretki, jak również kawałków czekolady lub herbatników. Bazą do kremów może być śmietana, mleko, jogurty, twarożki, jajka i margaryna. Dodaje się do nich też świeże owoce – najpopularniejsze są truskawki, maliny, jagody, banany, pomarańcze i jabłka. Często stosowanymi składnikami kremów do ciast są owoce kandyzowane lub suszone, a wśród nich morele, brzoskwinie, mango, banany, rodzynki, śliwki czy skórka z pomarańczy lub cytryny. Można je podgrzewać z cukrem, przysmażać lub rozdrabniać mikserem. Mrożone również świetnie się sprawdzają –  wystarczy je jedynie rozmrozić i zagotować z dodatkiem cukru albo miodu, a następnie wystudzić i dodać do kremu. Przydatne będą różnego rodzaju dżemy i konfitury. Do mas dodawaj orzechy włoskie, laskowe, orzechy nerkowca, migdały, wiórki kokosowe czy daktyle. Wzbogacisz je też galaretkami, zamieniając krem w puszystą piankę przypominającą ptasie mleczko. Można do niej dołączyć kawałki kolorowej galaretki, tworząc w ten sposób apetyczne i efektowne połączenie. Biszkopt, który przekładamy kremem, warto wcześniej nasączyć naparem z kawy lub rumu. Warto pamiętać, że masy do ciast stanowią ważny element dekoracyjny. Odpowiednio je zagęszczając lub dodając nieco galaretki, można zatem, przy użyciu rękawa cukierniczego, stworzyć różnego rodzaju wzory i dekoracje. W połączeniu ze świeżymi owocami, kolorowymi posypkami, różnorodnymi bakaliami i ozdobami z cukru stworzą naprawdę efektowny deser na urodziny, rodzinną uroczystość lub przyjęcie dla przyjaciół. Zobacz, jak wiele rodzajów ciast z kremem da się przygotować. Mamy dla Ciebie wiele sprawdzonych przepisów. Ciasto czekoladowe z musem cytrynowym, karpatka z owocami, budyniowiec, miodownik z kremem z kaszy manny czy ciasto zielone jak Shrek? Który z nich przygotujesz na najbliższą okazję?