krem bezowy na ciepłe lody , ptysie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

krem bezowy na ciepłe lody , ptysie

Autor: Sebastian Siatkowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

400 gramów

100 gramów

2 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cukier wsypać do rondla z miodem i kwaskiem zalać mała iloscią wody tak aby cały był mokry, podgrzewać do osiągnięcia 117 *C

Krok 2

białko ubić na sztywna piane

Krok 3

gorący syrop wlewać cienkim strumieniem do białka ciągle mieszając na najwyższych obrotach, ubijać aż do ostudzenia.

Krok 4

krem można barwic barwnikami spożywczymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej