
Składniki
1000 gramów
400 gramów
100 gramów
2 gramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
cukier wsypać do rondla z miodem i kwaskiem zalać mała iloscią wody tak aby cały był mokry, podgrzewać do osiągnięcia 117 *C
Krok 2
białko ubić na sztywna piane
Krok 3
gorący syrop wlewać cienkim strumieniem do białka ciągle mieszając na najwyższych obrotach, ubijać aż do ostudzenia.
Krok 4
krem można barwic barwnikami spożywczymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej