krem bezowy na ciepłe lody , ptysie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

krem bezowy na ciepłe lody , ptysie

Autor: Sebastian Siatkowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

400 gramów

100 gramów

2 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cukier wsypać do rondla z miodem i kwaskiem zalać mała iloscią wody tak aby cały był mokry, podgrzewać do osiągnięcia 117 *C

Krok 2

białko ubić na sztywna piane

Krok 3

gorący syrop wlewać cienkim strumieniem do białka ciągle mieszając na najwyższych obrotach, ubijać aż do ostudzenia.

Krok 4

krem można barwic barwnikami spożywczymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej