krem bezowy na ciepłe lody , ptysie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

krem bezowy na ciepłe lody , ptysie

Autor: Sebastian Siatkowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

400 gramów

100 gramów

2 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cukier wsypać do rondla z miodem i kwaskiem zalać mała iloscią wody tak aby cały był mokry, podgrzewać do osiągnięcia 117 *C

Krok 2

białko ubić na sztywna piane

Krok 3

gorący syrop wlewać cienkim strumieniem do białka ciągle mieszając na najwyższych obrotach, ubijać aż do ostudzenia.

Krok 4

krem można barwic barwnikami spożywczymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej