Składniki
1000 gramów
400 gramów
100 gramów
2 gramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
cukier wsypać do rondla z miodem i kwaskiem zalać mała iloscią wody tak aby cały był mokry, podgrzewać do osiągnięcia 117 *C
Krok 2
białko ubić na sztywna piane
Krok 3
gorący syrop wlewać cienkim strumieniem do białka ciągle mieszając na najwyższych obrotach, ubijać aż do ostudzenia.
Krok 4
krem można barwic barwnikami spożywczymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej