• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Ciasto Ptasie Mleczko
Ciasto Ptasie Mleczko
Jabłecznik z budyniową nutą
Jabłecznik z budyniową nutą
Ciasto Bounty
Ciasto Bounty
Sernik kokosowy
Sernik kokosowy
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)

Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)

Autor: MojeCiasto
Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • 30 minut
  • 180 °C
  • 20 x 20 cm
  • Przelicznik miar i wag
1073
Oceń przepis jako pierwszy
3057
46
WYDRUKUJ
10236 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
37158 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
    ciasto
  • jajka
    3 szt.
  • cukier
    100 g
  • sok z cytryny
    1 łyżeczka
  • olej
    2 łyżki
  • mąka pszenna
    50 g
  • kakao
    15 g
  • proszek do pieczenia
    0,5 łyżeczki
  • krem
  • Kostka do pieczenia Kasia
    125 g
  • mleko
    0,25 szklanki
  • cukier
    0,25 szklanki
  • mleko w proszku
    120 g
  • serek śmietankowy (np. Bieluch)
    100 g
  • dodatkowo
  • czekolada mleczna
    100 g
  • mleko
    2 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia
    0,1 opak.
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Ciasto mleczna kanapka (Milky Way) – krok 1
    Krok 1
    Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem na sztywną pianę. Ciągle ubijając, dodać do piany żółtka.
  • Ciasto mleczna kanapka (Milky Way) – krok 2
    Krok 2
    Następnie dodać sok z cytryny, olej i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną.
  • Ciasto mleczna kanapka (Milky Way) – krok 3
    Krok 3
    Ciasto wylać na dno wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20 x 20 cm. Piec w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Wyjąć z formy i odwrócić do góry dnem.
  • Ciasto mleczna kanapka (Milky Way) – krok 4
    Krok 4
    Mleko zagotować z cukrem i wystudzić. Miękką Kasię utrzeć na krem. Ciągle ucierając, wlewać cienkim strumieniem mleko z cukrem. Następnie dodawać małymi porcjami mleko w proszku i serek. Cały czas ucierać.
  • Ciasto mleczna kanapka (Milky Way) – krok 5
    Krok 5
    Upieczone i wystudzone ciasto przeciąć na dwa placki i przełożyć kremem. Lekko docisnąć.
  • Ciasto mleczna kanapka (Milky Way) – krok 6
    Krok 6
    Czekoladę, mleko i Kasię roztopić w kąpieli wodnej. Otrzymaną masą polać wierzch ciasta i odstawić do zastygnięcia.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
szybkie ciastociasta na WielkanocciastoCIASTA CZEKOLADOWECIASTA BROWNIECIASTA Z KREMEMCIASTA NA WIELKANOCCIASTA NA KARNAWAŁbez mięsaSZYBKIE CIASTAulubione ciastaFRISCOwegeCiasta i ciasteczka na SylwestraCiasta i ciasteczka na SylwestraDanie wegetariańskieCiasto czekoladoweSłodki karnawał
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (46)
avatar
Olga MarszałekOdpowiedz29.10.2019
Wychodzi za rzadki krem. Użyłam wszystkich składników tyle co w przepisie.
avatar
Beata PajorOdpowiedz9.10.2019
Pycha
avatar
Julia KleszczyńskaOdpowiedz19.06.2019
Pycha
Monika Walerowicz Odpowiedz6.04.2019
Super
avatar
Sylwia SylwiaOdpowiedz28.12.2018
To ciasto nie wychodzi zbyt dobrze...no bo pytam jak mozna utrzec "miekką Kasię" nie dodając cukru i jeszcze wlać do tego mleko z cukrem w płynnej postaci. To awykonalne.
Mariola CencelewiczOdpowiedz27.10.2018
Pyszne , nic dodać nic ująć chociaż ja za przykładem Kariny też zmniejszyłam ilość cukru (ja lubię mniej słodkie) ale jak piekę dla gości robię słodkie bo według nich ciasto musi być słodkie.Ale bez względu na upodobania co do słodkości ciasto jest wyśmienite nic tylko zajadać.
avatar
Zenia Moll Heinrich KirschOdpowiedz22.07.2018
latwe i bardzo smaczne polecam
avatar
Lidia KożuchOdpowiedz15.06.2018
Już raz piekłam zniknęło bardzo szybko
avatar
Basia MajOdpowiedz13.04.2018
Pycha
avatar
Magdalena MakarewiczOdpowiedz25.03.2018
Wczoraj piekłam, dzisiaj blaszka pusta, polecam, pycha!
avatar
Karina KondziołkaOdpowiedz24.02.2018
Ciasto przepyszne, ale drugim razem dalam mniej cukru boża słodkie
avatar
Gabryś WłodarczykOdpowiedz1.02.2018
cudowne
avatar
Alicja KosmalskaOdpowiedz27.11.2017
Bardzo pyszne ciasto
avatar
Magdalena HasterokOdpowiedz6.02.2017
Pycha
avatar
Magdalena HasterokOdpowiedz6.02.2017
Palce lizać !!!
avatar
Barbara SajdakOdpowiedz3.02.2017
Ile to jest 0.25 szklanki
avatar
Piotr Smaga31.10.2017
1/4 szklanki
avatar
Asia NiedziałekOdpowiedz27.01.2017
A ile to jest 0.1 opak? Kostka do pieczenia Kasia?
avatar
Jola KochanowskaOdpowiedz4.01.2017
Co mozna dac zamiast mleka w proszku?
avatar
Beata GniedziejkoOdpowiedz4.01.2017
co to jest ten Bieluch ? czy to jakaś regionalna nazwa serka homogenizowanego ?
Krystyna DubOdpowiedz27.12.2016
Skuszona opiniami postanowiłam że przetestuję przepis, gdyż uważam że lepsze to niż ze sklepu mleczne kanapki. Ale na jaką właściwie jest to formę? W przepisie podane jest 20x20 ale na przedstawionym zdjęciu ta forma jest większa ...
Paulina CierniakOdpowiedz22.12.2016
czyli podowic skladniki
avatar
Ewa RycharskaOdpowiedz13.12.2016
Upieklam zamiast bielucha (nie bylo w sklepie) dalam almette i pyszne.
Doris KowalskaOdpowiedz12.12.2016
Czytać ze zrozumieniem ,to jest kanapka a nie ciasto,jak chcesz mieć dużo to podwójna porcja.Upiekłam,smak super,a serek dałam bieluch naturalny.Co bym zmieniła,zamiast margaryny,czekolady i mleka do polewy,rozpuściłabym samą czekoladę i polała.Kanapka przepyszna,bez porównania ze sklepową.
Doris KowalskaOdpowiedz12.12.2016
Czytać ze zrozumieniem pani poniżej,bo to jest kanapka,nie ciasto,a jak chcesz dużo to należy podwójną porcję.Upiekłam,smak super,użyłam bielucha naturalnego.
avatar
Izabela BrygOdpowiedz12.12.2016
serek śmietankowy NP. BIELUCH czytajcie uważnie
avatar
Dorota ChmalOdpowiedz9.12.2016
czy serek śmietankowy oznacza serek homogenizowany???
avatar
Gabi ZipserOdpowiedz8.12.2016
Mleka ile? 1/4 szklanki?? Czy 0,25 litra???
avatar
Dawid DuraOdpowiedz8.12.2016
Jest ser w kremie i w skladnikach na krem
avatar
Aleksandra SobolewskaOdpowiedz7.12.2016
Trzeba przepis czytac dokladniej. To jest na mala blaszke i maki jest wystarczajaco.
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Idealne ciasto drożdżowe
Idealne ciasto drożdżowe
Wpadła śliwka w ciasto
Wpadła śliwka w ciasto
9 wskazówek, jak upiec idealne ciasto biszkoptowe z owocami
9 wskazówek, jak upiec idealne ciasto biszkoptowe z owocami
Kanapka na dzień dobry
Kanapka na dzień dobry
Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
avatar

Lubisz domowe słodycze? Jeśli tak, koniecznie przygotuj ciasto mleczną kanapkę, czyli wariację na temat popularnego batonika. Dwie warstwy intensywnego w smaku kakaowego ciasta, przedzielone są delikatną i puszystą białą masą. Dzięki ubitej piance krem jest lekki i wyjątkowo apetyczny. Ma słodki, śmietankowo-mleczny smak, i naprawdę dobrze pasuje do czekoladowego, biszkoptowego ciasta. Żeby wprowadzić do mlecznej kanapki nieco zmian, dodaj do kremu pokruszone herbatniki lub markizy czekoladowe. Polewa, zaraz po zastygnięciu, staje się lekko chrupka. Jeśli preferujesz mniej słodkie wypieki, użyj do niej czekolady gorzkiej zamiast mlecznej. Tak przygotowana propozycja na deser może stanowić dobrą słodką przekąskę na każdą okazję. Przed zaserwowaniem udekoruj ciasto listkami mięty lub wiórkami z białej czekolady. Doskonale smakuje też podane z gałką lodów śmietankowych albo domową konfiturą i szklanką mleka. Jeśli zastanawiasz się, co upiec w najbliższym czasie, wypróbuj przepis na pyszne ciasto mleczna kanapka. 

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

1073
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby