Czekoladowe kule z masą kajmakową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe kule z masą kajmakową

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę drobno siekamy.

Czekoladowe kule z masą kajmakową - Krok 1

Krok 2

Przekładamy ją do miseczki. Umieszczamy w rondelku z wodą i rozpuszczamy za pomocą kąpieli wodnej.

Czekoladowe kule z masą kajmakową - Krok 2

Krok 3

Roztopioną czekoladą smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy je do lodówki na 30 min.

Czekoladowe kule z masą kajmakową - Krok 3

Krok 4

Do jednej połówki nakładamy pół łyżeczki kakao oraz łyżeczkę masy kajmakowej.

Czekoladowe kule z masą kajmakową - Krok 4

Krok 5

Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię.

Czekoladowe kule z masą kajmakową - Krok 5

Krok 6

Sklejamy obie połówki. Kulę przechowujemy w lodówce. Najlepiej włożyć ją do kubka i zalać ciepłym mlekiem.

Czekoladowe kule z masą kajmakową - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe kule z masą kajmakową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe kule z masą kajmakową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe kule z masą kajmakową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe kule z masą kajmakową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe kule z masą kajmakową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe kule z masą kajmakową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe kule z masą kajmakową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe kule z masą kajmakową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej