Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami
NOWY PRZEPIS
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
120 gramów
3 łyżki
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę drobno siekamy.

Krok 2
Przekładamy ja do miseczki Umieszczamy w rondelku z wodą i rozpuszczamy za pomocą kąpieli wodnej.

Krok 3
Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy je do lodówki na 30 min.

Krok 4
Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz liofilizowane maliny.

Krok 5
Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule wkładamy do kubka i zalewamy ciepłym mlekiem.


Dobra rada:
Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej