Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami
NOWY PRZEPIS
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
120 gramów
3 łyżki
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę drobno siekamy.

Krok 2
Przekładamy ja do miseczki Umieszczamy w rondelku z wodą i rozpuszczamy za pomocą kąpieli wodnej.

Krok 3
Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy je do lodówki na 30 min.

Krok 4
Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz liofilizowane maliny.

Krok 5
Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule wkładamy do kubka i zalewamy ciepłym mlekiem.


Dobra rada:
Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej