Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

3 łyżki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę drobno siekamy.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 1

Krok 2

Przekładamy ja do miseczki Umieszczamy w rondelku z wodą i rozpuszczamy za pomocą kąpieli wodnej.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 2

Krok 3

Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy je do lodówki na 30 min.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 3

Krok 4

Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz liofilizowane maliny.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 4

Krok 5

Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule wkładamy do kubka i zalewamy ciepłym mlekiem.

Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe kule z liofilizowanymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej