Czekoladowe kule z piankami marshmallows
NOWY PRZEPIS
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
120 gramów
30 sztuk
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.33 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce mieszamy kakao, cukier puder oraz cynamon.

Krok 2
Czekoladę drobno siekamy.

Krok 3
Przekładamy ja do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 4
Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy do lodówki na 30 min.

Krok 5
Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz mini pianek marshmallows.

Krok 6
Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule możemy włożyć do kubka i zalać ciepłym mlekiem.


Dobra rada:
Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























