Czekoladowe kule z piankami marshmallows
NOWY PRZEPIS
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
120 gramów
30 sztuk
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.33 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce mieszamy kakao, cukier puder oraz cynamon.

Krok 2
Czekoladę drobno siekamy.

Krok 3
Przekładamy ja do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 4
Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy do lodówki na 30 min.

Krok 5
Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz mini pianek marshmallows.

Krok 6
Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule możemy włożyć do kubka i zalać ciepłym mlekiem.


Dobra rada:
Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej