Czekoladowe kule z piankami marshmallows przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe kule z piankami marshmallows

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

30 sztuk

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.33 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce mieszamy kakao, cukier puder oraz cynamon.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 1

Krok 2

Czekoladę drobno siekamy.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 2

Krok 3

Przekładamy ja do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 3

Krok 4

Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy do lodówki na 30 min.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 4

Krok 5

Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz mini pianek marshmallows.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 5

Krok 6

Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule możemy włożyć do kubka i zalać ciepłym mlekiem.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej