Czekoladowe kule z piankami marshmallows przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe kule z piankami marshmallows

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

30 sztuk

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.33 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce mieszamy kakao, cukier puder oraz cynamon.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 1

Krok 2

Czekoladę drobno siekamy.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 2

Krok 3

Przekładamy ja do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 3

Krok 4

Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy do lodówki na 30 min.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 4

Krok 5

Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz mini pianek marshmallows.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 5

Krok 6

Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule możemy włożyć do kubka i zalać ciepłym mlekiem.

Czekoladowe kule z piankami marshmallows - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe kule z piankami marshmallows - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej