Czekoladowe kule z piankami marshmallows
NOWY PRZEPIS
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
120 gramów
30 sztuk
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.33 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce mieszamy kakao, cukier puder oraz cynamon.

Krok 2
Czekoladę drobno siekamy.

Krok 3
Przekładamy ja do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 4
Roztopiona czekolada smarujemy foremki w kształcie kul. Wkładamy do lodówki na 30 min.

Krok 5
Do jednej połówki nakładamy porcję kakao oraz mini pianek marshmallows.

Krok 6
Druga połówkę kładziemy na 2-3 s na rozgrzaną patelnię i sklejamy je obie. Kule możemy włożyć do kubka i zalać ciepłym mlekiem.


Dobra rada:
Do przygotowania przepisu potrzebne będzie forma w kształcie półkul o średnicy 5 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej