Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
98 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

80 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Połóż jabłka na spód i polej je syropem klonowym.

Krok 3

Pozostałe składniki wymieszaj dokładnie w oddzielnym naczyniu.

Krok 4

Powstałą masę wylej na jabłka.

Krok 5

Z wierzchu posyp tym na co masz ochotę: płatki migdałowe, czekolada, albo świeże owoce

Krok 6

Piecz ok. 35 minut w 180 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej