Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną
łatwe
124 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
2 sztuki
80 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Połóż jabłka na spód i polej je syropem klonowym.
Krok 3
Pozostałe składniki wymieszaj dokładnie w oddzielnym naczyniu.
Krok 4
Powstałą masę wylej na jabłka.
Krok 5
Z wierzchu posyp tym na co masz ochotę: płatki migdałowe, czekolada, albo świeże owoce
Krok 6
Piecz ok. 35 minut w 180 stopniach C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej