Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

5

heart
98 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

80 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Połóż jabłka na spód i polej je syropem klonowym.

Krok 3

Pozostałe składniki wymieszaj dokładnie w oddzielnym naczyniu.

Krok 4

Powstałą masę wylej na jabłka.

Krok 5

Z wierzchu posyp tym na co masz ochotę: płatki migdałowe, czekolada, albo świeże owoce

Krok 6

Piecz ok. 35 minut w 180 stopniach C.

1

Opinie o przepisie

  • A

    A , 02.07.2025

    Pyszna!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej