Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną
łatwe
120 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
2 sztuki
80 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Połóż jabłka na spód i polej je syropem klonowym.
Krok 3
Pozostałe składniki wymieszaj dokładnie w oddzielnym naczyniu.
Krok 4
Powstałą masę wylej na jabłka.
Krok 5
Z wierzchu posyp tym na co masz ochotę: płatki migdałowe, czekolada, albo świeże owoce
Krok 6
Piecz ok. 35 minut w 180 stopniach C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej