Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną
łatwe
123 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
2 sztuki
80 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Połóż jabłka na spód i polej je syropem klonowym.
Krok 3
Pozostałe składniki wymieszaj dokładnie w oddzielnym naczyniu.
Krok 4
Powstałą masę wylej na jabłka.
Krok 5
Z wierzchu posyp tym na co masz ochotę: płatki migdałowe, czekolada, albo świeże owoce
Krok 6
Piecz ok. 35 minut w 180 stopniach C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej