Kanapki z pastą jajeczną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą jajeczną

Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe

ratingratingratingratingrating

136

1247 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1090 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2631 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

sałatka:

180 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz je i posiekaj.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj do jajek przyprawę Knorr, posiekany koperek i szczypiorek.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 2

Krok 3

Twaróg wymieszaj z jogurtem i musztardą. Powstały twarożek wymieszaj dokładnie z masą jajeczną.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sałatkę: rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie plasterki, dodaj kiełki i delikatnie wymieszaj. Gotową pastę podawaj z chlebem razowym i sałatką. Całość wymieszaj z jogurtem naturalnym.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajecznąKanapki z pastą jajeczną

mgr Katarzyna Diuwe z portalu dodietetyka.pl: Zadbaj o to, by Twój początek dnia był jak najlepszy. Zacznij go od dobrego, pełnowartościowego śniadania, które będzie jednocześnie lekkie i pożywne. Jeśli lubisz kanapki, postaw na chleb żytni – najlepiej razowy. Zawarte w nim węglowodany złożone powoli uwalniają energię. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, zapewni uczucie sytości na długo, a dodatkowo dostarczy organizmowi wielu cennych składników, głównie minerałów i witamin z grupy B. Przygotuj na kromki pastę jajeczną. Jajka, twaróg i jogurt naturalny stanowią bardzo dobre i smaczne źródło białka, które również jest ważnym składnikiem porannego fit posiłku. Dopraw je do smaku musztardą i świeżym szczypiorkiem oraz koperkiem. Do kanapek przygotuj sałatkę z rzodkiewek i ogórków. Połącz wszystkie składniki z jogurtem naturalnym i posyp kiełkami brokułu. Jeśli jest taka potrzeba, dopraw do smaku. To naprawdę szybkie danie, a dzięki niemu śniadanie stanie się bardziej urozmaicone jeszcze bardziej fit. Spróbuj naszego przepisu na kanapki z pastą jajeczną.