Kanapki z pastą jajeczną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą jajeczną

Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe

ratingratingratingratingrating

145

heart
1985 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2936 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

sałatka:

180 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz je i posiekaj.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj do jajek przyprawę Knorr, posiekany koperek i szczypiorek.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 2

Krok 3

Twaróg wymieszaj z jogurtem i musztardą. Powstały twarożek wymieszaj dokładnie z masą jajeczną.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sałatkę: rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie plasterki, dodaj kiełki i delikatnie wymieszaj. Gotową pastę podawaj z chlebem razowym i sałatką. Całość wymieszaj z jogurtem naturalnym.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Kalina ...

    Kalina ... , 29.03.2021

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kalina ...

    Kalina ... , 29.03.2021

    Czy nie lepiej zamiast musztardy użyć majonezu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kabaciński

    Michał Kabaciński , 05.01.2021

    Pani Kasiu, wyśmienity przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajecznąKanapki z pastą jajeczną

mgr Katarzyna Diuwe z portalu dodietetyka.pl: Zadbaj o to, by Twój początek dnia był jak najlepszy. Zacznij go od dobrego, pełnowartościowego śniadania, które będzie jednocześnie lekkie i pożywne. Jeśli lubisz kanapki, postaw na chleb żytni – najlepiej razowy. Zawarte w nim węglowodany złożone powoli uwalniają energię. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, zapewni uczucie sytości na długo, a dodatkowo dostarczy organizmowi wielu cennych składników, głównie minerałów i witamin z grupy B. Przygotuj na kromki pastę jajeczną. Jajka, twaróg i jogurt naturalny stanowią bardzo dobre i smaczne źródło białka, które również jest ważnym składnikiem porannego fit posiłku. Dopraw je do smaku musztardą i świeżym szczypiorkiem oraz koperkiem. Do kanapek przygotuj sałatkę z rzodkiewek i ogórków. Połącz wszystkie składniki z jogurtem naturalnym i posyp kiełkami brokułu. Jeśli jest taka potrzeba, dopraw do smaku. To naprawdę szybkie danie, a dzięki niemu śniadanie stanie się bardziej urozmaicone jeszcze bardziej fit. Spróbuj naszego przepisu na kanapki z pastą jajeczną.