
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo, następnie wystudź je, obierz i przekrój na pół.

Krok 2
Wydrąż żółtka i wymieszaj z majonezem aż powstanie pasta. Pastę dopraw sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3
Przełóż pastę do woreczka z odciętym rogiem i nakładaj do wydrążonych białek.

Krok 4
Teraz pokrój szczypiorek na 3-4 centymetrowe kawałki i powbijaj je pionowo w pastę z żółtek. Ważne aby szczypiorek był świeży i sztywny.

Krok 5
Z papryki wytnij małe oczka i przyłóż do jeża. Oczka możesz zrobić też z oliwek.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka jeże
Jeśli szukasz oryginalnego sposobu na podanie jajek na twardo, koniecznie sprawdź ten przepis. Przyrządzone w ten sposób będą nie tylko smaczną, ale również wyjątkowo efektownie prezentującą się przekąską. Na początek ugotuj je na twardo. Po wystudzeniu należy je obrać i przekroić na pół. Kolejny krok to wydrążenie żółtek, dzięki któremu zyskasz miejsce na farsz. Przygotujesz go z zaledwie trzech składników: żółtek, majonezu i włoskiego sosu sałatkowego. Tak przyrządzony przełóż do woreczka z odciętym rogiem i nakładaj do wydrążonych białek. Świeży szczypiorek podziel na małe kawałki podobnej wielkości i powbijaj w pastę z żółtek – będzie imitować igły zwierzęcia. Z papryki lub oliwek wytnij jeżowe oczy i umieść je na froncie jajek. Całość podawaj na dużym półmisku. Do dekoracji wykorzystaj świeże kiełki, np. rzodkiewki. Jajka jeże serwuj sauté lub z kromką świeżego pieczywa. Świetnie sprawdzi się chleb wieloziarnisty na żytnim zakwasie. Wypróbuj nasz przepis na wyjątkowo smaczną przekąskę, idealną nie tylko na śniadanie wielkanocne.