Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

50 gramów

100 gramów

1 opakowanie

80 mililitrów

dekoracje (opcjonalnie):

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo obierz. Wyjmij kiełbasę z flaka, podziel na mniejsze porcje.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 1

Krok 2

W porcji mięsa zanurz jajko i uformuj kule, starając się, aby mięso dokładnie otoczyło jajo. Kulę panieruj w panierce Knorr. Przed panierowaniem każdej kuli zwilż dłonie – panierka wtedy lepiej przylegnie do mięsa.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 2

Krok 3

Obsmaż na patelni na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 3

Krok 4

Dopiecz 5-10 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. W międzyczasie połącz majonez z chrzanem. Gotowe jaja przekrój na pół, ułóż na półmisku wyścielonym liścikami sałaty, podawaj z sosem chrzanowym.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej