Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

50 gramów

100 gramów

1 opakowanie

80 mililitrów

dekoracje (opcjonalnie):

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo obierz. Wyjmij kiełbasę z flaka, podziel na mniejsze porcje.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 1

Krok 2

W porcji mięsa zanurz jajko i uformuj kule, starając się, aby mięso dokładnie otoczyło jajo. Kulę panieruj w panierce Knorr. Przed panierowaniem każdej kuli zwilż dłonie – panierka wtedy lepiej przylegnie do mięsa.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 2

Krok 3

Obsmaż na patelni na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 3

Krok 4

Dopiecz 5-10 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. W międzyczasie połącz majonez z chrzanem. Gotowe jaja przekrój na pół, ułóż na półmisku wyścielonym liścikami sałaty, podawaj z sosem chrzanowym.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej