Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem
NOWY PRZEPIS
łatwe
59 osób zapisało

Składniki
800 gramów
1 opakowanie
50 gramów
100 gramów
1 opakowanie
80 mililitrów
dekoracje (opcjonalnie):
5 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo obierz. Wyjmij kiełbasę z flaka, podziel na mniejsze porcje.

Krok 2
W porcji mięsa zanurz jajko i uformuj kule, starając się, aby mięso dokładnie otoczyło jajo. Kulę panieruj w panierce Knorr. Przed panierowaniem każdej kuli zwilż dłonie – panierka wtedy lepiej przylegnie do mięsa.

Krok 3
Obsmaż na patelni na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron.

Krok 4
Dopiecz 5-10 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. W międzyczasie połącz majonez z chrzanem. Gotowe jaja przekrój na pół, ułóż na półmisku wyścielonym liścikami sałaty, podawaj z sosem chrzanowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej