Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

50 gramów

100 gramów

1 opakowanie

80 mililitrów

dekoracje (opcjonalnie):

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo obierz. Wyjmij kiełbasę z flaka, podziel na mniejsze porcje.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 1

Krok 2

W porcji mięsa zanurz jajko i uformuj kule, starając się, aby mięso dokładnie otoczyło jajo. Kulę panieruj w panierce Knorr. Przed panierowaniem każdej kuli zwilż dłonie – panierka wtedy lepiej przylegnie do mięsa.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 2

Krok 3

Obsmaż na patelni na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 3

Krok 4

Dopiecz 5-10 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. W międzyczasie połącz majonez z chrzanem. Gotowe jaja przekrój na pół, ułóż na półmisku wyścielonym liścikami sałaty, podawaj z sosem chrzanowym.

Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w szkockim stylu z białą kiełbasą i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej