
Składniki
6 sztuk
250 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 pęczek
20 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tatar dopraw przyprawą Knorr. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek.

Krok 2
Przetnij jajka wzdłuż na połówki i ostrożnie wyciągnij żółtka. Rozgnieć je widelcem i wymieszaj z tatarem. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i ogórka konserwowego. Dopraw do smaku winiakiem, przyprawami i kilkoma kroplami tabasco.

Krok 3
Nafaszeruj połówki jaj przygotowanym tatarem, ułóż na półmisku i udekoruj połówkami oliwek i natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Delikatny tatar w jajach
Sekret tego dania tkwi przede wszystkim w efektownej formie podania. Czy to na imprezie dla znajomych, czy to na imieninach dla bliskich – nikt nie przejdzie obok tatara w jajach obojętnie. Małe kuleczki mięsa ułożone w białkach jaja wyglądają zjawiskowo. Tak też smakują! Tatar to danie przyrządzone z surowego czerwonego mięsa, przeważnie wołowego. Najlepiej kawałeczki wołowiny pokroić bardzo drobno ostrym nożem, a nie mielić mięsa w maszynce. Dzięki temu zachowa wszystkie walory smakowe. Jedynymi dodatkami do mięsa są poszatkowana drobno cebula, ogórek konserwowy i rozgniecione żółtko jajka. Tradycyjnie dodaje się surowe żółtko, ale my proponujemy wersję odmienioną. Aby kuleczki były ostrzejsze, dodaj winiak i tabasco. Tatar podany na jajkach będzie ozdobą stołu. Z pewnością wzbudzi zachwyt gości.