Jajka w stylu kalifornijskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w stylu kalifornijskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

300 gramów

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja przetnij na pół usuń z nich żółtko. Żółtko, majonez, kapary i tuńczyka umieść w kielichu blendera. Całość zmiksuj dokładnie. Do powstałego farszu dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, sok z cytryny, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Masę przełóż do rękawa cukierniczego nafaszeruj nią pozostałe białka. Jajka ułóż na półmisku, podawaj schłodzone.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu można dodać pestki słonecznika lub ulubione orzechy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej