
Składniki
8 sztuk
300 gramów
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja przetnij na pół usuń z nich żółtko. Żółtko, majonez, kapary i tuńczyka umieść w kielichu blendera. Całość zmiksuj dokładnie. Do powstałego farszu dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, sok z cytryny, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Masę przełóż do rękawa cukierniczego nafaszeruj nią pozostałe białka. Jajka ułóż na półmisku, podawaj schłodzone.

Dobra rada:
Do farszu można dodać pestki słonecznika lub ulubione orzechy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej