Jajka w stylu kalifornijskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w stylu kalifornijskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

300 gramów

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja przetnij na pół usuń z nich żółtko. Żółtko, majonez, kapary i tuńczyka umieść w kielichu blendera. Całość zmiksuj dokładnie. Do powstałego farszu dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, sok z cytryny, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Masę przełóż do rękawa cukierniczego nafaszeruj nią pozostałe białka. Jajka ułóż na półmisku, podawaj schłodzone.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu można dodać pestki słonecznika lub ulubione orzechy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej