
Składniki
8 sztuk
300 gramów
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja przetnij na pół usuń z nich żółtko. Żółtko, majonez, kapary i tuńczyka umieść w kielichu blendera. Całość zmiksuj dokładnie. Do powstałego farszu dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, sok z cytryny, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Masę przełóż do rękawa cukierniczego nafaszeruj nią pozostałe białka. Jajka ułóż na półmisku, podawaj schłodzone.

Dobra rada:
Do farszu można dodać pestki słonecznika lub ulubione orzechy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej