
Składniki
8 sztuk
300 gramów
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja przetnij na pół usuń z nich żółtko. Żółtko, majonez, kapary i tuńczyka umieść w kielichu blendera. Całość zmiksuj dokładnie. Do powstałego farszu dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, sok z cytryny, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Masę przełóż do rękawa cukierniczego nafaszeruj nią pozostałe białka. Jajka ułóż na półmisku, podawaj schłodzone.

Dobra rada:
Do farszu można dodać pestki słonecznika lub ulubione orzechy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej