Jajka w stylu kalifornijskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w stylu kalifornijskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

300 gramów

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja przetnij na pół usuń z nich żółtko. Żółtko, majonez, kapary i tuńczyka umieść w kielichu blendera. Całość zmiksuj dokładnie. Do powstałego farszu dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, sok z cytryny, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Masę przełóż do rękawa cukierniczego nafaszeruj nią pozostałe białka. Jajka ułóż na półmisku, podawaj schłodzone.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu można dodać pestki słonecznika lub ulubione orzechy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w stylu kalifornijskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej