Indyk w zielonej paście curry po tajsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

160 mililitrów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.

Krok 2

Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.

Krok 3

Dodaj indyka i smaż 10 minut.

Krok 4

Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.

Krok 5

Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej