
Składniki
40 dekagramów
160 mililitrów
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.
Krok 2
Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.
Krok 3
Dodaj indyka i smaż 10 minut.
Krok 4
Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.
Krok 5
Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej