
Składniki
40 dekagramów
160 mililitrów
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.
Krok 2
Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.
Krok 3
Dodaj indyka i smaż 10 minut.
Krok 4
Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.
Krok 5
Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej