Indyk w zielonej paście curry po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Indyk w zielonej paście curry po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

160 mililitrów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.

Krok 2

Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.

Krok 3

Dodaj indyka i smaż 10 minut.

Krok 4

Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.

Krok 5

Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej