Indyk w zielonej paście curry po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w zielonej paście curry po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

160 mililitrów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.

Krok 2

Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.

Krok 3

Dodaj indyka i smaż 10 minut.

Krok 4

Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.

Krok 5

Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciecierzyca ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej