Indyk w zielonej paście curry po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w zielonej paście curry po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

160 mililitrów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.

Krok 2

Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.

Krok 3

Dodaj indyka i smaż 10 minut.

Krok 4

Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.

Krok 5

Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej