
Składniki
40 dekagramów
160 mililitrów
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.
Krok 2
Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.
Krok 3
Dodaj indyka i smaż 10 minut.
Krok 4
Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.
Krok 5
Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej