Indyk w zielonej paście curry po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w zielonej paście curry po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

160 mililitrów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.

Krok 2

Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.

Krok 3

Dodaj indyka i smaż 10 minut.

Krok 4

Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.

Krok 5

Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w zielonej paście curry po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej