Składniki
40 dekagramów
160 mililitrów
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w średniej długości, cienkie paski.
Krok 2
Pastę curry podgrzewaj na suchej patelni przez 2 minuty nieustannie mieszając.
Krok 3
Dodaj indyka i smaż 10 minut.
Krok 4
Wlej na patelnię mleko kokosowe, wymieszaj i duś przez 20 minut bez przykrywania.
Krok 5
Pod koniec dodaj fasolkę i zostaw na ogniu jeszcze przez kilka minut. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej