Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa oprócz fasolki pokrój w kostkę grubości około 1,5 cm. Fasolkę oczyść i przekrój na połówki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż wszystkie warzywa.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Wsyp ugotowany ryż i smaż dalej razem przez 3 minuty.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 3

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 250 ml wody, a następnie wlej na patelnię z ryżem i warzywami. Zagotuj, dopraw papryką i zmniejsz ogień. Gotuj jeszcze 5 minut.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnymSmażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

Ryż ugotuj do miękkości.