Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa oprócz fasolki pokrój w kostkę grubości około 1,5 cm. Fasolkę oczyść i przekrój na połówki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż wszystkie warzywa.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Wsyp ugotowany ryż i smaż dalej razem przez 3 minuty.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 3

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 250 ml wody, a następnie wlej na patelnię z ryżem i warzywami. Zagotuj, dopraw papryką i zmniejsz ogień. Gotuj jeszcze 5 minut.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnymSmażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

Ryż ugotuj do miękkości.