Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa oprócz fasolki pokrój w kostkę grubości około 1,5 cm. Fasolkę oczyść i przekrój na połówki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż wszystkie warzywa.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Wsyp ugotowany ryż i smaż dalej razem przez 3 minuty.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 3

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 250 ml wody, a następnie wlej na patelnię z ryżem i warzywami. Zagotuj, dopraw papryką i zmniejsz ogień. Gotuj jeszcze 5 minut.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnymSmażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

Ryż ugotuj do miękkości.