Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa oprócz fasolki pokrój w kostkę grubości około 1,5 cm. Fasolkę oczyść i przekrój na połówki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż wszystkie warzywa.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Wsyp ugotowany ryż i smaż dalej razem przez 3 minuty.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 3

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 250 ml wody, a następnie wlej na patelnię z ryżem i warzywami. Zagotuj, dopraw papryką i zmniejsz ogień. Gotuj jeszcze 5 minut.

Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż na ostro
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnymSmażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

Ryż ugotuj do miękkości.