
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Ryż wypłucz, zalej wodą i ugotuj. Po czym odsącz i przepłucz w zimniej wodzie.
Krok 4
W rondlu rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem, a następnie wrzuć pora i znowu podsmaż.
Krok 6
Gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Ryż podawaj jako dodatek do dań głównych. Wcześniej posyp go natką pietruszki.
Krok 1
Kostkę Knorr gotuj z 300ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę wyrzucając nasiona. Pora pokrój na krążki, a cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 5
Teraz dodaj pomidory, koncentrat oraz bulion. Wszystko wymieszaj i wrzuć ryż oraz paprykę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































