
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Ryż wypłucz, zalej wodą i ugotuj. Po czym odsącz i przepłucz w zimniej wodzie.
Krok 4
W rondlu rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem, a następnie wrzuć pora i znowu podsmaż.
Krok 6
Gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Ryż podawaj jako dodatek do dań głównych. Wcześniej posyp go natką pietruszki.
Krok 1
Kostkę Knorr gotuj z 300ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę wyrzucając nasiona. Pora pokrój na krążki, a cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 5
Teraz dodaj pomidory, koncentrat oraz bulion. Wszystko wymieszaj i wrzuć ryż oraz paprykę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej