Ryż z pomidorami i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z pomidorami i czosnkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ryż wypłucz, zalej wodą i ugotuj. Po czym odsącz i przepłucz w zimniej wodzie.

Krok 4

W rondlu rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem, a następnie wrzuć pora i znowu podsmaż.

Krok 6

Gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Ryż podawaj jako dodatek do dań głównych. Wcześniej posyp go natką pietruszki.

Krok 1

Kostkę Knorr gotuj z 300ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę wyrzucając nasiona. Pora pokrój na krążki, a cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 5

Teraz dodaj pomidory, koncentrat oraz bulion. Wszystko wymieszaj i wrzuć ryż oraz paprykę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej