Ryż z pomidorami i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z pomidorami i czosnkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ryż wypłucz, zalej wodą i ugotuj. Po czym odsącz i przepłucz w zimniej wodzie.

Krok 4

W rondlu rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem, a następnie wrzuć pora i znowu podsmaż.

Krok 6

Gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Ryż podawaj jako dodatek do dań głównych. Wcześniej posyp go natką pietruszki.

Krok 1

Kostkę Knorr gotuj z 300ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę wyrzucając nasiona. Pora pokrój na krążki, a cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 5

Teraz dodaj pomidory, koncentrat oraz bulion. Wszystko wymieszaj i wrzuć ryż oraz paprykę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z pomidorami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej