
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Ryż wypłucz, zalej wodą i ugotuj. Po czym odsącz i przepłucz w zimniej wodzie.
Krok 4
W rondlu rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem, a następnie wrzuć pora i znowu podsmaż.
Krok 6
Gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Ryż podawaj jako dodatek do dań głównych. Wcześniej posyp go natką pietruszki.
Krok 1
Kostkę Knorr gotuj z 300ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę wyrzucając nasiona. Pora pokrój na krążki, a cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 5
Teraz dodaj pomidory, koncentrat oraz bulion. Wszystko wymieszaj i wrzuć ryż oraz paprykę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej