Paella z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella z owocami morza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie przesmaż pokrojonego w paski kurczaka. Dodaj pokrojone w paski – papryki oraz cebulę. Smaż chwilę.

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka i warzyw. Następnie wsyp ryż, kurkumę, dodaj rozkruszoną kostkę Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Całość zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 15 minut pod przykryciem.

Krok 4

Odkryj naczynie, na wierzchu gotującego się ryżu, ułóż krewetki oraz małże w muszlach. Ponownie przykryj i gotuj jeszcze 5-8 minut.

Krok 5

Po tym czasie odkryj naczynie, wymieszaj ryż z owocami morza, udekoruj świeżym tymiankiem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej