
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
12 sztuk
8 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie przesmaż pokrojonego w paski kurczaka. Dodaj pokrojone w paski – papryki oraz cebulę. Smaż chwilę.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka i warzyw. Następnie wsyp ryż, kurkumę, dodaj rozkruszoną kostkę Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Całość zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 15 minut pod przykryciem.
Krok 4
Odkryj naczynie, na wierzchu gotującego się ryżu, ułóż krewetki oraz małże w muszlach. Ponownie przykryj i gotuj jeszcze 5-8 minut.
Krok 5
Po tym czasie odkryj naczynie, wymieszaj ryż z owocami morza, udekoruj świeżym tymiankiem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej