
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
12 sztuk
8 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie przesmaż pokrojonego w paski kurczaka. Dodaj pokrojone w paski – papryki oraz cebulę. Smaż chwilę.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka i warzyw. Następnie wsyp ryż, kurkumę, dodaj rozkruszoną kostkę Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Całość zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 15 minut pod przykryciem.
Krok 4
Odkryj naczynie, na wierzchu gotującego się ryżu, ułóż krewetki oraz małże w muszlach. Ponownie przykryj i gotuj jeszcze 5-8 minut.
Krok 5
Po tym czasie odkryj naczynie, wymieszaj ryż z owocami morza, udekoruj świeżym tymiankiem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































