Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych
łatwe
28 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
0.25 łyżeczki
0.25 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i pietruszkę obrać, umyć i osuszyć. Warzywa pokroić na kawałki i włożyć do blaszki.
Krok 2
Do blaszki włożyć również surową białą kiełbasę.
Krok 3
Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Warzywa i kiełbasę spryskać olejem i posypać przyprawami – wszystko wymieszać.
Krok 4
Blaszkę włożyć do piekarnika i piec 40 min w 180st. Podawać np. z surówką lub z frytkami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej