Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

759

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i pietruszkę obrać, umyć i osuszyć. Warzywa pokroić na kawałki i włożyć do blaszki.

Krok 2

Do blaszki włożyć również surową białą kiełbasę.

Krok 3

Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Warzywa i kiełbasę spryskać olejem i posypać przyprawami – wszystko wymieszać.

Krok 4

Blaszkę włożyć do piekarnika i piec 40 min w 180st. Podawać np. z surówką lub z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej