Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i pietruszkę obrać, umyć i osuszyć. Warzywa pokroić na kawałki i włożyć do blaszki.

Krok 2

Do blaszki włożyć również surową białą kiełbasę.

Krok 3

Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Warzywa i kiełbasę spryskać olejem i posypać przyprawami – wszystko wymieszać.

Krok 4

Blaszkę włożyć do piekarnika i piec 40 min w 180st. Podawać np. z surówką lub z frytkami.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej