Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i pietruszkę obrać, umyć i osuszyć. Warzywa pokroić na kawałki i włożyć do blaszki.

Krok 2

Do blaszki włożyć również surową białą kiełbasę.

Krok 3

Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Warzywa i kiełbasę spryskać olejem i posypać przyprawami – wszystko wymieszać.

Krok 4

Blaszkę włożyć do piekarnika i piec 40 min w 180st. Podawać np. z surówką lub z frytkami.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kiełbaski z warzywami w przyprawach korzennych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej