schab gotowany w sosie z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

schab gotowany w sosie z warzywami

Autor: Dariusz Skarbek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroję na ok. 1 cm plasterki i delikatnie rozbijam. Oprószam solą i pieprzem.

Krok 2

Do garnka wlewam olej, podsmażam posiekaną cebulę. A potem po 1 min z każdej strony obsmażam mięso.

Krok 3

Zalewam wodą, dorzucam pokrojone w plasterki warzywa, dodaję wszystkie przyprawy i gotuję na niewielkim ogniu około 45-60 minut.

Krok 4

Jeśli będzie ubywać za bardzo płynu to dolewam, ale staram się by było na granicy z mięsem.

Krok 5

Mąkę mieszam z mlekiem i wlewam do garnka. Zagotowuję, mieszam i gotowe. Podaję.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej