
Składniki
1 kilogram
1 litr
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroję na ok. 1 cm plasterki i delikatnie rozbijam. Oprószam solą i pieprzem.
Krok 2
Do garnka wlewam olej, podsmażam posiekaną cebulę. A potem po 1 min z każdej strony obsmażam mięso.
Krok 3
Zalewam wodą, dorzucam pokrojone w plasterki warzywa, dodaję wszystkie przyprawy i gotuję na niewielkim ogniu około 45-60 minut.
Krok 4
Jeśli będzie ubywać za bardzo płynu to dolewam, ale staram się by było na granicy z mięsem.
Krok 5
Mąkę mieszam z mlekiem i wlewam do garnka. Zagotowuję, mieszam i gotowe. Podaję.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























