Składniki
1 kilogram
1 litr
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroję na ok. 1 cm plasterki i delikatnie rozbijam. Oprószam solą i pieprzem.
Krok 2
Do garnka wlewam olej, podsmażam posiekaną cebulę. A potem po 1 min z każdej strony obsmażam mięso.
Krok 3
Zalewam wodą, dorzucam pokrojone w plasterki warzywa, dodaję wszystkie przyprawy i gotuję na niewielkim ogniu około 45-60 minut.
Krok 4
Jeśli będzie ubywać za bardzo płynu to dolewam, ale staram się by było na granicy z mięsem.
Krok 5
Mąkę mieszam z mlekiem i wlewam do garnka. Zagotowuję, mieszam i gotowe. Podaję.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej