schab gotowany w sosie z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

schab gotowany w sosie z warzywami

Autor: Dariusz Skarbek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroję na ok. 1 cm plasterki i delikatnie rozbijam. Oprószam solą i pieprzem.

Krok 2

Do garnka wlewam olej, podsmażam posiekaną cebulę. A potem po 1 min z każdej strony obsmażam mięso.

Krok 3

Zalewam wodą, dorzucam pokrojone w plasterki warzywa, dodaję wszystkie przyprawy i gotuję na niewielkim ogniu około 45-60 minut.

Krok 4

Jeśli będzie ubywać za bardzo płynu to dolewam, ale staram się by było na granicy z mięsem.

Krok 5

Mąkę mieszam z mlekiem i wlewam do garnka. Zagotowuję, mieszam i gotowe. Podaję.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa z woka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej