schab gotowany w sosie z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

schab gotowany w sosie z warzywami

Autor: Dariusz Skarbek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroję na ok. 1 cm plasterki i delikatnie rozbijam. Oprószam solą i pieprzem.

Krok 2

Do garnka wlewam olej, podsmażam posiekaną cebulę. A potem po 1 min z każdej strony obsmażam mięso.

Krok 3

Zalewam wodą, dorzucam pokrojone w plasterki warzywa, dodaję wszystkie przyprawy i gotuję na niewielkim ogniu około 45-60 minut.

Krok 4

Jeśli będzie ubywać za bardzo płynu to dolewam, ale staram się by było na granicy z mięsem.

Krok 5

Mąkę mieszam z mlekiem i wlewam do garnka. Zagotowuję, mieszam i gotowe. Podaję.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej