Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

427 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

455 osób wydrukowało

Pobierz pdf

597 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

150 mililitrów

4 łyżki

4 ziarna

3 sztuki

5 gramów

60 mililitrów

1 łyżeczka

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Gotuj żeberka przez ok. 1 godzinę, aż będą miękkie. Następnie odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, po 2-3 kostki

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj oliwę, przyprawę Knorr, tłuczony pieprz, miód oraz musztardę. Tak powstałą marynatą natrzyj jeszcze ciepłe żeberka. Odstaw na 12 godzin.

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane żeberka smaż na grillu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Żeberka w kapuście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEOŻeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO

To jedno z tych dań, którego przygotowanie wymaga więcej czasu, ale smak wynagradza każdą minutę spędzoną w kuchni. Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej to prawdziwa uczta dla mięsożerców. Idealnie sprawdzą się podane na rodzinny obiad czy kolację ze znajomymi, zwłaszcza gdy w tle leci walka bokserska albo mecz – wszak żeberka to przecież bardzo męskie danie. Co ważne, żeberka zanim będą się piekły, najpierw należy ugotować. Jeszcze ciepłe żeberka natrzyj wyśmienitą marynatą. Zrobisz ją bardzo prosto z oliwy, przyprawy Knorr, tłuczonego pieprzu, miodu i musztardy. Żeberka w marynacie muszą spędzić nawet 12 godzin. Dzięki niej po upieczeniu będą złociste, klejące, lekko skarmelizowane i doskonale przyprawione. Aż ślinka cieknie na myśl o nich! Gotowe danie możesz podać z dowolną sałatką. Nie zaszkodzi tez szklanka zimnego piwa.