
Składniki
500 mililitrów
750 gramów
2 łyżki
null
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na kawałki o długości ok. 6 cm.
Krok 3
Sos sojowy wymieszaj z wódką, startym imbirem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr.
Krok 5
Rozgrzej cały olej i smaż obtoczone w mące żeberka. Smaż przez ok. 2 minuty aż nabiorą rumianego koloru.
Krok 2
Mięso obgotuj w osolonej wodzie przez ok 30 minut aby zmiękło.
Krok 4
Mieszanką natrzyj jeszcze ciepłe żeberka, po czym odstaw na godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej