Żeberka wieprzowe po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka wieprzowe po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

750 gramów

2 łyżki

null

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na kawałki o długości ok. 6 cm.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z wódką, startym imbirem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr.

Krok 5

Rozgrzej cały olej i smaż obtoczone w mące żeberka. Smaż przez ok. 2 minuty aż nabiorą rumianego koloru.

Krok 2

Mięso obgotuj w osolonej wodzie przez ok 30 minut aby zmiękło.

Krok 4

Mieszanką natrzyj jeszcze ciepłe żeberka, po czym odstaw na godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej