
Składniki
500 mililitrów
750 gramów
2 łyżki
null
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na kawałki o długości ok. 6 cm.
Krok 3
Sos sojowy wymieszaj z wódką, startym imbirem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr.
Krok 5
Rozgrzej cały olej i smaż obtoczone w mące żeberka. Smaż przez ok. 2 minuty aż nabiorą rumianego koloru.
Krok 2
Mięso obgotuj w osolonej wodzie przez ok 30 minut aby zmiękło.
Krok 4
Mieszanką natrzyj jeszcze ciepłe żeberka, po czym odstaw na godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej