Żeberka wieprzowe po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka wieprzowe po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

750 gramów

2 łyżki

null

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na kawałki o długości ok. 6 cm.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z wódką, startym imbirem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr.

Krok 5

Rozgrzej cały olej i smaż obtoczone w mące żeberka. Smaż przez ok. 2 minuty aż nabiorą rumianego koloru.

Krok 2

Mięso obgotuj w osolonej wodzie przez ok 30 minut aby zmiękło.

Krok 4

Mieszanką natrzyj jeszcze ciepłe żeberka, po czym odstaw na godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej