Żeberka wieprzowe po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

138

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

500 mililitrów

4 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na kawałki o długości ok. 6 cm.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z wódką, startym imbirem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr.

Krok 5

Rozgrzej cały olej i smaż obtoczone w mące żeberka. Smaż przez ok. 2 minuty aż nabiorą rumianego koloru.

Krok 2

Mięso obgotuj w osolonej wodzie przez ok 30 minut aby zmiękło.

Krok 4

Mieszanką natrzyj jeszcze ciepłe żeberka, po czym odstaw na godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej