Żeberka wieprzowe po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka wieprzowe po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

750 gramów

2 łyżki

null

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na kawałki o długości ok. 6 cm.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z wódką, startym imbirem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr.

Krok 5

Rozgrzej cały olej i smaż obtoczone w mące żeberka. Smaż przez ok. 2 minuty aż nabiorą rumianego koloru.

Krok 2

Mięso obgotuj w osolonej wodzie przez ok 30 minut aby zmiękło.

Krok 4

Mieszanką natrzyj jeszcze ciepłe żeberka, po czym odstaw na godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka wieprzowe po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej