PRZEPISY.PL
Żeberka duszone w warzywach - autor: przepisy.pl

Żeberka duszone w warzywach

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
141
osób dodało do Mniamlisty
141
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • majeranek20 gr
  • masło
  • olej
  • sól1 szczypta
Żeberka duszone w warzywach – krok 1

Krok 1

Pokrój żeberka. Posyp przyprawą Knorr oraz suszonym majerankiem. Następnie obsmaż mięso na złoty kolor i dopraw pieprzem oraz odrobiną soli.
Żeberka duszone w warzywach – krok 2

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na 2 łyżkach masła, dodaj do mięsa i zalej wodą. Należy uważać, aby masło się nie przypaliło, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Dodaj kostkę Bulionu na wędzonym boczku i duś pod przykryciem około 45 minut.
Żeberka duszone w warzywach – krok 3

Krok 3

Ugotuj wcześniej namoczoną fasolę, marchewkę i selera zetrzyj na grubej tarce i obsmaż na 2 łyżkach masła. Dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, przesmaż i przełóż do żeberek.
Żeberka duszone w warzywach – krok 4

Krok 4

Do mięsa dodaj również fasolę. Gotuj jeszcze 20 minut. Podawaj z chlebem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Grill Żeberka Knorr Zobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

399
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
346
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
181
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
67
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe