Wołowina z imbirem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z imbirem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

371 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

310 osób wydrukowało

Pobierz pdf

408 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

250 mililitrów

marynata:

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj. Mięso pokrój w cienkie paski, zalej je połową marynaty i odstaw na 15 minut.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 1

Krok 2

Cukinię, marchew oraz cebulę obierz i pokrój na krążki. Paprykę umyj, wyrzuć gniazda nasienne i pokrój ją w paski o długości 3 centymetrów. Cebulki dymki również pokrój w takie same paski, a imbir obierz i posiekaj.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż z obu stron na oleju, odsącz i przełóż na talerz.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 3

Krok 4

Na ten sam tłuszcz wrzuć warzywa, podsmaż chwilę.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej szklankę wody, dodaj Sos pieczeniowy Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 5

Krok 6

Zmniejsz ogień i dolej pozostałą marynatę. Gotuj, aż sos będzie gęsty. Dodaj imbir, następnie włóż mięso, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej