Wołowina z imbirem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wołowina z imbirem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

362 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

306 osób wydrukowało

Pobierz pdf

391 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

250 mililitrów

marynata:

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj. Mięso pokrój w cienkie paski, zalej je połową marynaty i odstaw na 15 minut.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 1

Krok 2

Cukinię, marchew oraz cebulę obierz i pokrój na krążki. Paprykę umyj, wyrzuć gniazda nasienne i pokrój ją w paski o długości 3 centymetrów. Cebulki dymki również pokrój w takie same paski, a imbir obierz i posiekaj.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż z obu stron na oleju, odsącz i przełóż na talerz.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 3

Krok 4

Na ten sam tłuszcz wrzuć warzywa, podsmaż chwilę.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej szklankę wody, dodaj Sos pieczeniowy Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 5

Krok 6

Zmniejsz ogień i dolej pozostałą marynatę. Gotuj, aż sos będzie gęsty. Dodaj imbir, następnie włóż mięso, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej