
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
250 mililitrów
marynata:
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj. Mięso pokrój w cienkie paski, zalej je połową marynaty i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Cukinię, marchew oraz cebulę obierz i pokrój na krążki. Paprykę umyj, wyrzuć gniazda nasienne i pokrój ją w paski o długości 3 centymetrów. Cebulki dymki również pokrój w takie same paski, a imbir obierz i posiekaj.
Krok 3
Mięso podsmaż z obu stron na oleju, odsącz i przełóż na talerz.
Krok 4
Na ten sam tłuszcz wrzuć warzywa, podsmaż chwilę.
Krok 5
Następnie wlej szklankę wody, dodaj Sos pieczeniowy Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
Krok 6
Zmniejsz ogień i dolej pozostałą marynatę. Gotuj, aż sos będzie gęsty. Dodaj imbir, następnie włóż mięso, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej