Wołowina z imbirem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z imbirem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
407 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

481 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

250 mililitrów

marynata:

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj. Mięso pokrój w cienkie paski, zalej je połową marynaty i odstaw na 15 minut.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 1

Krok 2

Cukinię, marchew oraz cebulę obierz i pokrój na krążki. Paprykę umyj, wyrzuć gniazda nasienne i pokrój ją w paski o długości 3 centymetrów. Cebulki dymki również pokrój w takie same paski, a imbir obierz i posiekaj.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż z obu stron na oleju, odsącz i przełóż na talerz.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 3

Krok 4

Na ten sam tłuszcz wrzuć warzywa, podsmaż chwilę.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej szklankę wody, dodaj Sos pieczeniowy Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 5

Krok 6

Zmniejsz ogień i dolej pozostałą marynatę. Gotuj, aż sos będzie gęsty. Dodaj imbir, następnie włóż mięso, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina z imbirem i warzywamiWołowina z imbirem i warzywami

Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj. Mięso pokrój w cienkie paski, zalej je połową marynaty i odstaw na 15 minut.