Wołowina z imbirem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z imbirem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

381 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

425 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

250 mililitrów

marynata:

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj. Mięso pokrój w cienkie paski, zalej je połową marynaty i odstaw na 15 minut.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 1

Krok 2

Cukinię, marchew oraz cebulę obierz i pokrój na krążki. Paprykę umyj, wyrzuć gniazda nasienne i pokrój ją w paski o długości 3 centymetrów. Cebulki dymki również pokrój w takie same paski, a imbir obierz i posiekaj.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż z obu stron na oleju, odsącz i przełóż na talerz.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 3

Krok 4

Na ten sam tłuszcz wrzuć warzywa, podsmaż chwilę.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej szklankę wody, dodaj Sos pieczeniowy Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 5

Krok 6

Zmniejsz ogień i dolej pozostałą marynatę. Gotuj, aż sos będzie gęsty. Dodaj imbir, następnie włóż mięso, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Wołowina z imbirem i warzywami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z imbirem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej