Fajitas z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajitas z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

8 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej oliwą wymieszaną z sokiem wyciśniętym z cytryny, posiekanym czosnkiem, pokrojoną drobno papryczką, tequilą, solą i pieprzem. Odstaw na 12 godzin.

Krok 2

Następnego dnia mięso odsącz z marynaty i podsmaż przez 4-5 minut z obu stron. Zostaw do ostygnięcia i pokrój w paski.

Krok 3

Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i podsmaż.

Krok 4

Na patelnię wlej marynatę, wrzuć mięso z warzywami i usmaż na dużym ogniu, posól. Ułóż potrawę na dużym półmisku i serwuj z ciepłymi tortillami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej