Fajitas z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajitas z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

8 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej oliwą wymieszaną z sokiem wyciśniętym z cytryny, posiekanym czosnkiem, pokrojoną drobno papryczką, tequilą, solą i pieprzem. Odstaw na 12 godzin.

Krok 2

Następnego dnia mięso odsącz z marynaty i podsmaż przez 4-5 minut z obu stron. Zostaw do ostygnięcia i pokrój w paski.

Krok 3

Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i podsmaż.

Krok 4

Na patelnię wlej marynatę, wrzuć mięso z warzywami i usmaż na dużym ogniu, posól. Ułóż potrawę na dużym półmisku i serwuj z ciepłymi tortillami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajitas z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Babka marchewkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej