
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
8 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zalej oliwą wymieszaną z sokiem wyciśniętym z cytryny, posiekanym czosnkiem, pokrojoną drobno papryczką, tequilą, solą i pieprzem. Odstaw na 12 godzin.
Krok 2
Następnego dnia mięso odsącz z marynaty i podsmaż przez 4-5 minut z obu stron. Zostaw do ostygnięcia i pokrój w paski.
Krok 3
Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i podsmaż.
Krok 4
Na patelnię wlej marynatę, wrzuć mięso z warzywami i usmaż na dużym ogniu, posól. Ułóż potrawę na dużym półmisku i serwuj z ciepłymi tortillami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej