
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
300 gramów
80 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni, aż będzie chrupiący.

Krok 2
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki. Winogrona umyj i przekrój na pół.

Krok 3
Ser pokrój w kostkę.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 5
Połącz wszystkie składniki i podawaj z grzankami. Do sałatki doskonale pasują również orzechy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z boczkiem
Dziś pora na dawkę wyrazistych smaków. Spróbuj oryginalnej słodko-wytrawnej sałatki z boczkiem. Słony, chrupiący boczek łączy się tu z kruchą sałatą rzymską lub lodową, soczystymi winogronami czerwonymi i kremowym serem pleśniowym. Co za połączenie! Idealne zbalansowanie smaków zapewnia całości sos sałatkowy. Majonez zmieszany ze startą goudą lub parmezanem potrzebuje dawki wyrazistych przypraw. Dobrym rozwiązaniem jest dodanie sosu sałatkowego Cezar Knorr, który doskonale komponuje się z mieszanką smaków całej potrawy. Godnym zwieńczeniem oryginalnej sałatki z boczkiem będą orzechy włoskie. Połóż kilka połówek orzechów na gotową sałatkę, a efekty wizualny i smakowy gwarantowany. Wedle uznania możesz je zastąpić innym gatunkiem orzechów lub migdałami. Możesz dodać także grzanki czosnkowe. Do dzieła!