
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
300 gramów
80 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni, aż będzie chrupiący.

Krok 2
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki. Winogrona umyj i przekrój na pół.

Krok 3
Ser pokrój w kostkę.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 5
Połącz wszystkie składniki i podawaj z grzankami. Do sałatki doskonale pasują również orzechy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z boczkiem
Dziś pora na dawkę wyrazistych smaków. Spróbuj oryginalnej słodko-wytrawnej sałatki z boczkiem. Słony, chrupiący boczek łączy się tu z kruchą sałatą rzymską lub lodową, soczystymi winogronami czerwonymi i kremowym serem pleśniowym. Co za połączenie! Idealne zbalansowanie smaków zapewnia całości sos sałatkowy. Majonez zmieszany ze startą goudą lub parmezanem potrzebuje dawki wyrazistych przypraw. Dobrym rozwiązaniem jest dodanie sosu sałatkowego Cezar Knorr, który doskonale komponuje się z mieszanką smaków całej potrawy. Godnym zwieńczeniem oryginalnej sałatki z boczkiem będą orzechy włoskie. Połóż kilka połówek orzechów na gotową sałatkę, a efekty wizualny i smakowy gwarantowany. Wedle uznania możesz je zastąpić innym gatunkiem orzechów lub migdałami. Możesz dodać także grzanki czosnkowe. Do dzieła!