
Składniki
sos:
1 sztuka
1 sztuka
0.5 opakowania
500 mililitrów
1 sztuka
pozostałe składniki:
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania sosu. Podsmaż posiekaną cebulę i imbir. Dodaj przyprawę curry Knorr. Smaż 1 minutę.
Krok 2
Wlej mleko kokosowe, dodaj kostkę Knorr i gotuj całość 10 minut.
Krok 3
Teraz zajmij się pozostałymi składnikami. Pierś z kurczaka zamarynuj w przyprawie Knorr i usmaż, aż będzie rumiana i dobra. Po smażeniu, jak mięso lekko ostygnie, pokrój je w plastry.
Krok 4
Cebulę, marchewkę, kapustę pekińską oraz czerwoną pokrój w cienkie paski i podsmaż szybko na dobrze rozgrzanej patelni.
Krok 5
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 6
W dużej misce podaj sos. Na wierzchu układaj makaron, warzywa i plastry mięsa.

Dobra rada:
Danie dopraw sokiem z limonki. Podawaj z prażonymi orzechami nerkowca i świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Miska makaronu z kurczakiem
Wszyscy uwielbiamy makarony, ale najczęściej ograniczamy się jedynie do tych tradycyjnych, powstałych ze zwykłej mąki. A przecież w sklepach znajdziemy wiele rodzajów makaronu z przeróżnych składników. Dzisiaj polecamy zaserwować makaron gryczany. Ma przyjemny smak, a z kurczakiem i warzywami smakuje naprawdę dobrze. Warto się przekonać!
Dla kogo?
Dla miłośników makaronu i kurczaka. W tym daniu występują z oryginalnym sosem oraz warzywami, a smak jest wart spróbowania!
Na jaką okazję?
Miska makaronu z kurczakiem sprawdzi się jako danie obiadowe. Ten smak polubi cała rodzina!
Czy wiesz, że?
Imbir to jedna z najważniejszych przypraw w kuchniach azjatyckich. Ma silny, lekko słodki aromat i palący smak. Podkręci dania mięsno-warzywne, a herbacie nada wspaniały aromat. Warto mieć go zawsze pod ręką.
Dla urozmaicenia:
Makaron z kurczakiem świetnie smakuje również z prażonymi orzechami nerkowca i świeżą kolendrą. Możesz też doprawić go sokiem z limonki.