Miska makaronu z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miska makaronu z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

sos:

1 sztuka

1 sztuka

0.5 opakowania

500 mililitrów

1 sztuka

pozostałe składniki:

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania sosu. Podsmaż posiekaną cebulę i imbir. Dodaj przyprawę curry Knorr. Smaż 1 minutę.

Krok 2

Wlej mleko kokosowe, dodaj kostkę Knorr i gotuj całość 10 minut.

Krok 3

Teraz zajmij się pozostałymi składnikami. Pierś z kurczaka zamarynuj w przyprawie Knorr i usmaż, aż będzie rumiana i dobra. Po smażeniu, jak mięso lekko ostygnie, pokrój je w plastry.

Krok 4

Cebulę, marchewkę, kapustę pekińską oraz czerwoną pokrój w cienkie paski i podsmaż szybko na dobrze rozgrzanej patelni.

Krok 5

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Krok 6

W dużej misce podaj sos. Na wierzchu układaj makaron, warzywa i plastry mięsa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie dopraw sokiem z limonki. Podawaj z prażonymi orzechami nerkowca i świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miska makaronu z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miska makaronu z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miska makaronu z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miska makaronu z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miska makaronu z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miska makaronu z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miska makaronu z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miska makaronu z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jesienny gulasz z soczewicy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Miska makaronu z kurczakiemMiska makaronu z kurczakiem

Wszyscy uwielbiamy makarony, ale najczęściej ograniczamy się jedynie do tych tradycyjnych, powstałych ze zwykłej mąki. A przecież w sklepach znajdziemy wiele rodzajów makaronu z przeróżnych składników. Dzisiaj polecamy zaserwować makaron gryczany. Ma przyjemny smak, a z kurczakiem i warzywami smakuje naprawdę dobrze. Warto się przekonać!

Dla kogo?

Dla miłośników makaronu i kurczaka. W tym daniu występują z oryginalnym sosem oraz warzywami, a smak jest wart spróbowania!

Na jaką okazję?

Miska makaronu z kurczakiem sprawdzi się jako danie obiadowe. Ten smak polubi cała rodzina!

Czy wiesz, że?

Imbir to jedna z najważniejszych przypraw w kuchniach azjatyckich. Ma silny, lekko słodki aromat i palący smak. Podkręci dania mięsno-warzywne, a herbacie nada wspaniały aromat. Warto mieć go zawsze pod ręką.

Dla urozmaicenia:

Makaron z kurczakiem świetnie smakuje również z prażonymi orzechami nerkowca i świeżą kolendrą. Możesz też doprawić go sokiem z limonki.