Buraczki na ciepło z orzechami i czosnkową nutą
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
0.5 kilograma
10 dekagramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki upiecz lub ugotuj do miękkości. Lekko ostudź. Obierz.
Krok 2
Buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Orzechy posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło, wyłóż na nie buraki, orzechy, rozkruszoną kostkę czosnkową, przyprawy. Pomieszaj. Chwilę podsmażaj, mieszając. Podawaj udekorowane orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Buraczki na ciepło z orzechami i czosnkową nutą
Masz ochotę na coś, co może być zarówno przystawką, jak i dodatkiem do obiadu? A może skusisz się na pyszną przekąskę w ciągu dnia? Polecamy buraczki na ciepło z orzechami i czosnkową nutą. Niech nazwa potrawy Cię nie zmyli. Danie nie traci na smaku podawane na chłodno w upalne dni. Jego podstawę stanowią oczywiście buraki. Możesz je ugotować lub upiec w piekarniku. Ważne, by stały się miękkie. Wtedy z łatwością je obierzesz i zetrzesz na tarce – według uznania, na grubych lub drobnych oczkach. Do buraczków dodaj posiekane orzechy. Mogą być to zarówno orzechy włoskie, laskowe, jak i uprażone płatki migdałów. Jeśli chcesz podać danie na ciepło, krótko podsmaż buraki z orzechami na patelni. Dodatek granulowanego lub świeżo posiekanego czosnku doda całości pikanterii. Podając potrawę na zimno, nie zapomnij o drobnej dekoracji. W tym celu możesz użyć pozostałych całych orzechów lub liści ziół. W tej kompozycji powinna sprawdzić się bazylia, oregano, a nawet mięta. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!