Kolorowa sałatka z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z kaszą kuskus

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
467 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

592 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

898 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

50 gramów

3 łyżki

12 sztuk

0.5 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. Orzechy upraż na suchej patelni.

Krok 2

Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój w ukośne plastry, a cebulę w ćwiartki.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cukinii, cebulę oraz pomidorki. Dopraw do smaku.

Krok 4

Na półmisek lub talerze wyłóż rukolę oraz kaszę. Na wierzchu połóż warzywa.

Krok 5

Sałatkę polej sosem Knorr, a na koniec posyp pokruszonymi orzechami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Kamila Owczarek

    Kamila Owczarek , 18.07.2015

    przepyszny następnym razem dodam więcej warzyw i będzie wyśmienita

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej