Kolorowa sałatka z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z kaszą kuskus

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

382 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

455 osób wydrukowało

Pobierz pdf

657 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

50 gramów

3 łyżki

12 sztuk

0.5 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. Orzechy upraż na suchej patelni.

Krok 2

Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój w ukośne plastry, a cebulę w ćwiartki.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cukinii, cebulę oraz pomidorki. Dopraw do smaku.

Krok 4

Na półmisek lub talerze wyłóż rukolę oraz kaszę. Na wierzchu połóż warzywa.

Krok 5

Sałatkę polej sosem Knorr, a na koniec posyp pokruszonymi orzechami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Kamila Owczarek

    Kamila Owczarek , 18.07.2015

    przepyszny następnym razem dodam więcej warzyw i będzie wyśmienita

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej