
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
50 gramów
3 łyżki
12 sztuk
0.5 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. Orzechy upraż na suchej patelni.
Krok 2
Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój w ukośne plastry, a cebulę w ćwiartki.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cukinii, cebulę oraz pomidorki. Dopraw do smaku.
Krok 4
Na półmisek lub talerze wyłóż rukolę oraz kaszę. Na wierzchu połóż warzywa.
Krok 5
Sałatkę polej sosem Knorr, a na koniec posyp pokruszonymi orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej