Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

279 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

500 osób wydrukowało

Pobierz pdf

321 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki dokładnie umyj. Skrop odrobiną oliwy i posyp solą morską. Następnie zawiń w folię aluminiową, piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez godzinę. Odstaw do ostygnięcia.

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i odrobiną wody. Dopraw octem i miodem.

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wystudzone buraki obierz ze skórki, pokrój w paski i połącz z orzechami. Na talerzu ułóż liście cykorii, następnie połóż buraki z orzechami oraz liście zielonej sałaty.

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Pokrusz ser i posyp nim wierzch sałatki. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - Krok 4
33

Opinie o przepisie

  • Agata Mendak

    Agata Mendak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Mendak

    Agata Mendak

    jeszcze nie jadłam ale brzmi baaardzo pysznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafaelo Dylewski

    Rafaelo Dylewski

    Tak zaczynamy jedzenie patrząc na potrawę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Pisula

    Krystyna Pisula

    I powinny świetnie pasować do naszego organizmu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilianna Ewa Turajska

    Lilianna Ewa Turajska

    Prosze podac, najpierw degustacja potem werdykt, spoko przez kogos zrobione zawsze lepiej smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Large

    Renata Large

    Jeszcze lepsza jak ktoś zrobi i postawi na stole.Pychota.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński

    no przeca

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Matlak

    Edward Matlak

    teraz główne na wygląd ,ale z piękna się człowek nie na je

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Stelmaszczyk

    Mateusz Stelmaszczyk

    Ser "blue" :S

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pasternak

    Małgorzata Pasternak

    Tak , wygląda apetycznie i tak właśnie smakuje jest pyszna i delikatna :):):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Slawek Stolarczyk

    Slawek Stolarczyk

    Super jedzonko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Grzeszczyk

    Monika Grzeszczyk

    Cudownie ...... mniam mniam mniam :) Pozdrawiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Wojciechowska

    Elżbieta Wojciechowska

    jedno i drugie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Fokin

    Aleksander Fokin

    Oczywiście!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Zarzycki

    Artur Zarzycki

    Oby tylko - jak to często bywa - forma (i nazwa takoż!) nie przerosła treści! ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Anna Wojtinska

    Sabina Anna Wojtinska

    Podobnie jak ja ☺estetycznie ale schludnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Zybała

    Edward Zybała

    A co powinno być na pierwszym miejscu? Wygląd czy smak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ana Kwiecieñ

    Ana Kwiecieñ

    tutaj sie wszystko moze zdazyc......niedlugo bedzie zupa szamponowa a na przystawke likier z 3 rodzai mydla w plynie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Koczorowska

    Grazyna Koczorowska

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Walaszek

    Anna Walaszek

    FRANCUZI ROBIĄ TAKĄ SAŁATĘ Z BURACZKÓW.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Krzykawska

    Edyta Krzykawska

    kocham ten ser polecam Lazur

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Wojciechowska

    Janina Wojciechowska

    Napewno smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta

    Nie lubię gdy potrawa jest za bardzo wygarnirowana. Wszystko jest rzeczą gustu :) W ogóle tak mam, że cenię sobie prostotę. Niby ładne to,to na talerzu, ale do jedzenia mnie bynajmniej nie zachęca :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Bockenheim

    Stanisław Bockenheim

    To już pieczemy rodzime buraki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Lukaszyk

    Ula Lukaszyk

    Zgadzamy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Góra

    Jan Góra

    Ja lubię bigos-ale bez kapusty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Kozakiewicz

    Hanna Kozakiewicz

    Miam ślinka leci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Fortuna

    Grazyna Fortuna

    Smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Woźniak

    Mariusz Woźniak

    Ewelinko jak przez ciebie przygotowana to musi byc pyszna,a wyglada apetycznie,Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEOSałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue to smaczna i elegancka przekąska, pasująca na wiele okazji. Jest odpowiednia zarówno jako wytrawna przystawka podczas przyjęcia, jak i dodatek do obiadu czy propozycja na drugie śniadanie. Potrawa nabiera wyrazistości i ostrości głównie za sprawą sera blue. Możesz dodać do niej więcej niż jeden rodzaj sałaty, na przykład lodową, rzymską i rukolę. Sałatka z pieczonych buraków i sera blue najlepiej prezentuje się zaserwowana w głębokich talerzach, w towarzystwie zapieczonych bagietek z oliwą i aromatycznymi ziołami. Sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie, jak również jako dodatek warzywny do mięsa, szczególnie kurczaka z grilla lub karkówki. Kiedy serwujesz ją jako jeden ze składników dania głównego, nie zapomnij także o ziemniakach zapiekanych w ziołach, kaszy gryczanej czy frytkach. Opcjonalnie, użyj do dekoracji całości kiełków brokułów. Twórz własne kombinacje, inspirując się naszym przepisem. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Życzymy smacznego.