
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i obierz z łupin (jeśli używasz mrożonego, wcześniej rozmroź go, następnie obierz). Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj bób i chwilę podduś. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Jeśli to konieczne, dopraw lekko solą i pieprzem do smaku.

Krok 3
Dzwonki z łososia oprósz przyprawą Knorr. Na kawałku folii aluminiowej rozłóż część bobu, a na nim ułóż dzwonki z łososia. Czynność powtórz z każdym kawałkiem ryby.

Krok 4
Całość skrop oliwą z oliwek i zawiń w folię aluminiową.

Krok 5
Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.


Dobra rada:
Podawaj z młodymi ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś pieczony w folii
Chcesz, by ryba po upieczeniu była soczysta i aromatyczna, a jednocześnie bardzo delikatna? Postaw na łososia w kawałku. Nie pozbawiaj go jednak skóry, a upiecz go w folii. Taki sposób pieczenia ryby gwarantuje kulinarny sukces. O to, by była dobrze przyprawiona zadbał Knorr. Do różowego i dość tłustego mięsa łososia pasuje doskonale łagodna przyprawa naturalna. Nie musisz dodawać już nic więcej. Obsyp nią kawałki łososia, a następnie ułóż na folii aluminiowej w naczyniu żaroodpornym. Ale nie same – pod rybą powinny znaleźć się ugotowane wcześniej ziarna bobu i zeszklona cebula z czosnkiem. Taki zestaw to po wyjęciu z piekarnika po koło 20 minutach w zasadzie gotowe dania obiadowe lub wyszukana kolacja. Na większy głód, tak upieczoną rybę podawaj z młodymi ziemniakami lub bagietką. Doskonale pasuje do niej lampka białego schłodzonego wina.