
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i obierz z łupin (jeśli używasz mrożonego, wcześniej rozmroź go, następnie obierz). Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj bób i chwilę podduś. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Jeśli to konieczne, dopraw lekko solą i pieprzem do smaku.
Krok 3
Dzwonki z łososia oprósz przyprawą Knorr. Na kawałku folii aluminiowej rozłóż część bobu, a na nim ułóż dzwonki z łososia. Czynność powtórz z każdym kawałkiem ryby.
Krok 4
Całość skrop oliwą z oliwek i zawiń w folię aluminiową.
Krok 5
Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Dobra rada:
Podawaj z młodymi ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Łosoś pieczony w folii
Chcesz, by ryba po upieczeniu była soczysta i aromatyczna, a jednocześnie bardzo delikatna? Postaw na łososia w kawałku. Nie pozbawiaj go jednak skóry, a upiecz go w folii. Taki sposób pieczenia ryby gwarantuje kulinarny sukces. O to, by była dobrze przyprawiona zadbał Knorr. Do różowego i dość tłustego mięsa łososia pasuje doskonale łagodna przyprawa naturalna. Nie musisz dodawać już nic więcej. Obsyp nią kawałki łososia, a następnie ułóż na folii aluminiowej w naczyniu żaroodpornym. Ale nie same – pod rybą powinny znaleźć się ugotowane wcześniej ziarna bobu i zeszklona cebula z czosnkiem. Taki zestaw to po wyjęciu z piekarnika po koło 20 minutach w zasadzie gotowe dania obiadowe lub wyszukana kolacja. Na większy głód, tak upieczoną rybę podawaj z młodymi ziemniakami lub bagietką. Doskonale pasuje do niej lampka białego schłodzonego wina.