PRZEPISY.PL

Łosoś pieczony w folii zachowuje soczystość i jędrność. Delikatny smak przypraw i dodatek bobu uzupełniają danie do perfekcji.

Łosoś pieczony w folii - autor: przepisy.pl

Łosoś pieczony w folii

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
228
osób dodało do Mniamlisty
228
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • masło2 łyżki
  • oliwa z oliwek
Łosoś pieczony w folii – krok 1

Krok 1

Bób ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i obierz z łupin (jeśli używasz mrożonego, wcześniej rozmroź go, następnie obierz). Cebulę i czosnek posiekaj.
Łosoś pieczony w folii – krok 2

Krok 2

Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj bób i chwilę podduś. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Jeśli to konieczne, dopraw lekko solą i pieprzem do smaku.
Łosoś pieczony w folii – krok 3

Krok 3

Dzwonki z łososia oprósz przyprawą Knorr.
Łosoś pieczony w folii – krok 4

Krok 4

Na kawałku folii aluminiowej rozłóż część bobu, a na nim ułóż dzwonki z łososia. Czynność powtórz z każdym kawałkiem ryby.
Łosoś pieczony w folii – krok 5

Krok 5

Całość skrop oliwą z oliwek i zawiń w folię aluminiową.
Łosoś pieczony w folii – krok 6

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Podawaj z młodymi ziemniakami.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

37
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
310
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
105
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
144
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe