Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami
łatwe
169 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
5 sztuk
4 sztuki
5 sztuk
5 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 2
Paprykę pokrój w cienkie paski. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki a oliwki pokrój na połówki.

Krok 3
W misce połącz kiełki, liście sałaty, paprykę oraz oliwki. Dodaj przygotowany sos i delikatnie wymieszaj.

Krok 4
Na półmisku lub talerzu wyłóż sałatkę i udekoruj listkami natki pietruszki. Podawaj z pieczywem.


Dobra rada:
Kiełki lucerny możesz zastąpić innymi kiełkami, np. rzodkiewki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej