Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

5 sztuk

4 sztuki

5 sztuk

5 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w cienkie paski. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki a oliwki pokrój na połówki.

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - Krok 2

Krok 3

W misce połącz kiełki, liście sałaty, paprykę oraz oliwki. Dodaj przygotowany sos i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Na półmisku lub talerzu wyłóż sałatkę i udekoruj listkami natki pietruszki. Podawaj z pieczywem.

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz zastąpić innymi kiełkami, np. rzodkiewki.

1

Opinie o przepisie

  • Alicja Piotrowska

    Alicja Piotrowska , 28.02.2017

    przepisy sa wspaniale polecam salatke grecka wspaniala dziekuje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkamiSałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami

Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.