Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

5 sztuk

4 sztuki

5 sztuk

5 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w cienkie paski. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki a oliwki pokrój na połówki.

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - Krok 2

Krok 3

W misce połącz kiełki, liście sałaty, paprykę oraz oliwki. Dodaj przygotowany sos i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Na półmisku lub talerzu wyłóż sałatkę i udekoruj listkami natki pietruszki. Podawaj z pieczywem.

Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz zastąpić innymi kiełkami, np. rzodkiewki.

1

Opinie o przepisie

  • Alicja Piotrowska

    Alicja Piotrowska , 28.02.2017

    przepisy sa wspaniale polecam salatke grecka wspaniala dziekuje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkamiSałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami

Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.