Orientalne kiełki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne kiełki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1100 gramów

35 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie odcedź i po ochłodzeniu pokrój w większe paski.

Orientalne kiełki - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej olej w woku. Dodaj do niego czosnek pokrojony w plastry, cebulę pokrojoną w talarki i seler skrojony w słupki i smaż wszystko przez 1 minutę mieszając.

Orientalne kiełki - Krok 2

Krok 3

Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, dodaj grzyby i kiełki, a następnie duś potrawę przez następną minutę.

Orientalne kiełki - Krok 3

Krok 4

Dodaj imbir pokrojony w drobną kostkę, sos sojowy i ostrygowy. Dobrze wymieszaj. Podawaj na ciepło z ryżem.

Orientalne kiełki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Azjatycki ryż
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne kiełkiOrientalne kiełki

Grzyby ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie odcedź i po ochłodzeniu pokrój w większe paski.