Orientalne kiełki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne kiełki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1100 gramów

35 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie odcedź i po ochłodzeniu pokrój w większe paski.

Orientalne kiełki - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej olej w woku. Dodaj do niego czosnek pokrojony w plastry, cebulę pokrojoną w talarki i seler skrojony w słupki i smaż wszystko przez 1 minutę mieszając.

Orientalne kiełki - Krok 2

Krok 3

Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, dodaj grzyby i kiełki, a następnie duś potrawę przez następną minutę.

Orientalne kiełki - Krok 3

Krok 4

Dodaj imbir pokrojony w drobną kostkę, sos sojowy i ostrygowy. Dobrze wymieszaj. Podawaj na ciepło z ryżem.

Orientalne kiełki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne kiełkiOrientalne kiełki

Grzyby ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie odcedź i po ochłodzeniu pokrój w większe paski.