Orientalne kiełki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1100 gramów

35 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie odcedź i po ochłodzeniu pokrój w większe paski.

Orientalne kiełki - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej olej w woku. Dodaj do niego czosnek pokrojony w plastry, cebulę pokrojoną w talarki i seler skrojony w słupki i smaż wszystko przez 1 minutę mieszając.

Orientalne kiełki - Krok 2

Krok 3

Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, dodaj grzyby i kiełki, a następnie duś potrawę przez następną minutę.

Orientalne kiełki - Krok 3

Krok 4

Dodaj imbir pokrojony w drobną kostkę, sos sojowy i ostrygowy. Dobrze wymieszaj. Podawaj na ciepło z ryżem.

Orientalne kiełki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej