Talerz zen przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Talerz zen

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
93 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

null

1 łyżka

null

null

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię i seler w słupki, pieczarki w plasterki, a paprykę i cebule w kostkę.

Talerz zen - Krok 1

Krok 2

Podsmaż paprykę, seler i cebulę na oliwie, a następnie dodaj cukinię i pieczarki. Posyp wszystko przyprawą Knorr.

Talerz zen - Krok 2

Krok 3

Teraz smaż wszystko póki seler nie zmięknie. Kiedy to nastąpi, dodaj posiekany czosnek, starty imbir i sos sojowy.

Talerz zen - Krok 3

Krok 4

Po kilku minutach smażenia przełóż wszystka na talerz, posyp posiekaną cebulą dymką i kolendrą. Skrop sokiem z cytryny i podawaj.

Talerz zen - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Talerz zenTalerz zen

Pokrój cukinię i seler w słupki, pieczarki w plasterki, a paprykę i cebule w kostkę.