Talerz zen przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Talerz zen

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
94 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

null

1 łyżka

null

null

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię i seler w słupki, pieczarki w plasterki, a paprykę i cebule w kostkę.

Talerz zen - Krok 1

Krok 2

Podsmaż paprykę, seler i cebulę na oliwie, a następnie dodaj cukinię i pieczarki. Posyp wszystko przyprawą Knorr.

Talerz zen - Krok 2

Krok 3

Teraz smaż wszystko póki seler nie zmięknie. Kiedy to nastąpi, dodaj posiekany czosnek, starty imbir i sos sojowy.

Talerz zen - Krok 3

Krok 4

Po kilku minutach smażenia przełóż wszystka na talerz, posyp posiekaną cebulą dymką i kolendrą. Skrop sokiem z cytryny i podawaj.

Talerz zen - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Talerz zenTalerz zen

Pokrój cukinię i seler w słupki, pieczarki w plasterki, a paprykę i cebule w kostkę.