Talerz zen przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Talerz zen

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

90 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

null

1 łyżka

null

null

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię i seler w słupki, pieczarki w plasterki, a paprykę i cebule w kostkę.

Talerz zen - Krok 1

Krok 2

Podsmaż paprykę, seler i cebulę na oliwie, a następnie dodaj cukinię i pieczarki. Posyp wszystko przyprawą Knorr.

Talerz zen - Krok 2

Krok 3

Teraz smaż wszystko póki seler nie zmięknie. Kiedy to nastąpi, dodaj posiekany czosnek, starty imbir i sos sojowy.

Talerz zen - Krok 3

Krok 4

Po kilku minutach smażenia przełóż wszystka na talerz, posyp posiekaną cebulą dymką i kolendrą. Skrop sokiem z cytryny i podawaj.

Talerz zen - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Talerz zenTalerz zen

Pokrój cukinię i seler w słupki, pieczarki w plasterki, a paprykę i cebule w kostkę.