Talerz zen przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Talerz zen

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
94 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

null

1 łyżka

null

null

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię i seler w słupki, pieczarki w plasterki, a paprykę i cebule w kostkę.

Talerz zen - Krok 1

Krok 2

Podsmaż paprykę, seler i cebulę na oliwie, a następnie dodaj cukinię i pieczarki. Posyp wszystko przyprawą Knorr.

Talerz zen - Krok 2

Krok 3

Teraz smaż wszystko póki seler nie zmięknie. Kiedy to nastąpi, dodaj posiekany czosnek, starty imbir i sos sojowy.

Talerz zen - Krok 3

Krok 4

Po kilku minutach smażenia przełóż wszystka na talerz, posyp posiekaną cebulą dymką i kolendrą. Skrop sokiem z cytryny i podawaj.

Talerz zen - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Talerz zen - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Talerz zenTalerz zen

Pokrój cukinię i seler w słupki, pieczarki w plasterki, a paprykę i cebule w kostkę.