Sandacz w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

2 łyżeczki

0.5 pęczka

80 dekagramów

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z sandacza opłucz, osusz, zdejmij skórę, mięso zaś pokrój na ukośne płaty, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Jajka roztrzep widelcem. Na patelni rozgrzej olej.

Krok 3

Rybę obtocz w jajku, następnie w mące i smaż z obu stron na złoto - brązowy kolor.

Krok 4

Do sosu pomidorowego dodaj kapary i chwilę gotuj. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Filety z sandacza ułóż na sosie. Podawaj z ziemniakami lub ryżem oraz dowolną surówką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej