
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
20 dekagramów
1 szczypta
2 łyżeczki
0.5 pęczka
80 dekagramów
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z sandacza opłucz, osusz, zdejmij skórę, mięso zaś pokrój na ukośne płaty, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem. Na patelni rozgrzej olej.
Krok 3
Rybę obtocz w jajku, następnie w mące i smaż z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Krok 4
Do sosu pomidorowego dodaj kapary i chwilę gotuj. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5
Filety z sandacza ułóż na sosie. Podawaj z ziemniakami lub ryżem oraz dowolną surówką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej