Składniki
3 łyżki
1 szczypta
20 dekagramów
1 szczypta
2 łyżeczki
0.5 pęczka
80 dekagramów
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z sandacza opłucz, osusz, zdejmij skórę, mięso zaś pokrój na ukośne płaty, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem. Na patelni rozgrzej olej.
Krok 3
Rybę obtocz w jajku, następnie w mące i smaż z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Krok 4
Do sosu pomidorowego dodaj kapary i chwilę gotuj. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5
Filety z sandacza ułóż na sosie. Podawaj z ziemniakami lub ryżem oraz dowolną surówką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej