Sandacz w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

2 łyżeczki

0.5 pęczka

80 dekagramów

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z sandacza opłucz, osusz, zdejmij skórę, mięso zaś pokrój na ukośne płaty, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Jajka roztrzep widelcem. Na patelni rozgrzej olej.

Krok 3

Rybę obtocz w jajku, następnie w mące i smaż z obu stron na złoto - brązowy kolor.

Krok 4

Do sosu pomidorowego dodaj kapary i chwilę gotuj. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Filety z sandacza ułóż na sosie. Podawaj z ziemniakami lub ryżem oraz dowolną surówką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej