Czerwona fasola z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwona fasola z imbirem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

150 mililitrów

30 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj, zalej świeżą wodą i pozostaw na noc. Następnego dnia fasolę odcedź, zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj przez 10 minut, po czym garnek przykryj i gotuj, aż fasola będzie miękka.

Krok 2

Z chili usuń pestki i drobno posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym maśle ghee smaż posiekany imbir z dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku.

Krok 5

Fasolę odcedź i dodaj do duszonych pomidorów. Duś jeszcze 10 minut. Podawaj posypane listkami kolendry.

Krok 4

Dodaj chili, pomidory, śmietanę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej