
Składniki
50 mililitrów
150 mililitrów
30 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
1 łyżeczka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę umyj, zalej świeżą wodą i pozostaw na noc. Następnego dnia fasolę odcedź, zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj przez 10 minut, po czym garnek przykryj i gotuj, aż fasola będzie miękka.
Krok 2
Z chili usuń pestki i drobno posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym maśle ghee smaż posiekany imbir z dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku.
Krok 5
Fasolę odcedź i dodaj do duszonych pomidorów. Duś jeszcze 10 minut. Podawaj posypane listkami kolendry.
Krok 4
Dodaj chili, pomidory, śmietanę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej