Czerwona fasola z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwona fasola z imbirem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

2 sztuki

30 gramów

3 sztuki

150 mililitrów

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj, zalej świeżą wodą i pozostaw na noc. Następnego dnia fasolę odcedź, zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj przez 10 minut, po czym garnek przykryj i gotuj, aż fasola będzie miękka.

Krok 2

Z chili usuń pestki i drobno posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym maśle ghee smaż posiekany imbir z dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku.

Krok 5

Fasolę odcedź i dodaj do duszonych pomidorów. Duś jeszcze 10 minut. Podawaj posypane listkami kolendry.

Krok 4

Dodaj chili, pomidory, śmietanę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwona fasola z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej